Bu Hastalık Erkeklerin Korkulu Rüyası

Çeşitli sebeplerden dolayı erkeklerde meme büyümesi olarak bilinen jinekomasti sıkça görülen bir problemdir. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Doç Dr. Karaca Başaran konu ile ilgili bilgiler verdi.

Haberler 12.03.2019 - 13:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Jinekomasti, erkeklerde göüs dokusunun normalden büyük olmasn tarifler. Jinekomastinin günümüzde birçok nedeni olsa da, hastalarn büyük çounluunda altta yatan bir neden bulunamaz. Diyet ve egzersizle çözüm çou zaman salanmayan jinekomasti tedavisinde, ameliyat kesin çözüm olarak görülmektedir. Amerika Plastik Cerrahlar Derneine (ASPS) göre jinekomasti, tüm erkek göüs bozukluklarnn %65ini oluturmaktadr. Ciddi tbbi bir problem olarak görülmese de jinekomasti psikolojik olarak zor bir durum olabilir. anslyz ki cerrahi teknolojideki ilerlemeler erkeklerin estetik görünümünlerinin kontrolünü geri kazanmalarna ve büyümü göüslerin ameliyatla düzeltilebilmesine olanak vermitir.

Baarl bir erkek göüs küçültme ameliyat bir dizi fiziksel ve duygusal yarar salar, bunlar arasnda: daha sk, daha düz ve daha ekilli bir göüs, kendine güvenin ve verdii deerin artmas vardr. Cerrahi sonuçlar, jinekomasti benzeri bir etki yaratabilen belirgin kilo alm haricinde, kalcdr.

Büyük göse sahip tüm yalardaki erkekler, göüs geliimleri stabil hale gelmise ve prosedürden beklentileri gerçekçi ise, jinekomasti cerrahisini düünebilir. Bir jinekomasti aday fiziksel ve duygusal olarak salkl olmaldr. Ar kilolu hastalarda kilo vermenin, ameliyata faydas belirgindir. En baarl sonuçlar, esnek ve sk derisi olan hastalarda alnmaktadr.

yileme süresi kabaca 1 haftadr. Ameliyat sonras hastalarn, 4 hafta kadar özel bir jinekomasti korsesi takmas önerilmektedir. Fiziki ve ruhsal birçok pozitif etkisi olan jinekomasti ameliyatlar ortalama 1 saat kadar sürmekte ve ameliyat sonucu ertesi gün görülebilmektedir.

Ana Sayfaya Git