Bu hatalar dişlerin düşmanı

Güvenle ve bembeyaz inci gibi dişlerle gülümsemek herkes için önemlidir.Ancak günlük olarak dişlere ne kadar iyi bakarsanız bakın, yapılan bazı hatalar ağız ve diş sağlığı açısından zararlıdır.

Haberler 29.11.2017 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Protez ve mplantoloji Uzman lker Arslan konu ile ilgili bilgiler verdi.

Di pi Kullanmamak

çou kii sadece dileri frçalamann az ve di sal için yeterli olduunu sanyor oysa ki sabah ve akam dileri frçalamann yan sra di ipi kullanm ve gargaralar ile az ve di sal temizlii yaplmaldr. Di ipi kullanm çok yaygn olmamakla beraber di temizliini tamamlayan önemli bir kriterdir. Diler ne kadar iyi frçalansada ara yüzlerde ve protezlerin altnda kalan yemek artklar di ipi yardmyla temizlenebilir. Aratrmalara göre plan azdan uzaklatrlmasnda di ipinin rolü yüzde 34 olmaktadr. Günde 1 defa mutlaka di ipi kullanlmaldr.

Salksz Beslenme

Salksz beslenme vücuttaki organlara verecei zararn yannda ayn zamanda di sal bakmndan da tehlike yaratabilir.çürüklerden korunmak istiyorsanz ne yediiniz kadar, ne kadar sklkla yediinizde önemlidir.Genel olarak zayf beslenme di eti rahatszlna sebep olur ve uzun dönemde az için baka etkileri de olumaya balar.Bu nedenle dengeli ve salkl beslenme az ve di sal açsndan önemlidir.Beslenmede önemli olan vücut için gerekli her türlü karbonhidrat, mineral, vitamin ,protein gibi tam besinlerin dengeli bir ekilde alnmasdr.

Protez ve mplantoloji Uzman lker Arslan sözlerine öyle devam etti;

Dilerle ie Kapa ya da Ambalaj Açmak

Dilerine verecei zarar bilmeden bir çok kiinin bavurduu oldukça zararl bir alkanlktr. Dilerin anmasna, çatlamasna ve hatta krlmalarna sebep olur.

Di Frçasn Uzun Süre Kullanmak

Düzenli olarak kullanlan bir di frçasnn ortalama ömrü 3 aydr.3 ay kullanlan di frças mutlaka deitirilmelidir.çünkü di frçasnn kllar ypranr ve buna bal olarak zarar görmü kllara sahip olan di frças dileri düzgün ekilde temizleyemez.Birkaç ay sonra di frçasnda bakteri ve gda parçacklar birikmeye balar.Bu durumda da plak oluumu kolaylar.

Asitli Gda ve çecekler Tüketmek

çeriinde asit olan besinler ve içeceklerin zararlar oldukça fazladr.Bu zarara dilerde urar.Bu tarz besin ve içecek tüketmek dilerin hzl ekilde çürümesine neden olabilir.Bu nedenle bu tarz içecekler belirli oranda tüketilmeli ve arya kaçlmamaldr.

Ana Sayfaya Git