Bu önerilere dikkat!

Uygunsuz koşullarda hazırlanmış hazır konserve ve paketlenmiş gıdaların toksik etki yaratma potansiyelleri var. Bisphenol A içerdikleri için plastik şişedeki su ve hazır içeceklerin de embriyotoksik etkileriyle embriyo sağlığı açısından zararlı olabileceği yönünde görüşler yoğunlaşıyor.

Haberler 09.12.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu nedenle yiyeceklerinizi evde hazrlamaya ve su ile dier içecekleri cam ie ya da sürahide muhafaza etmeye özen gösterin.

-Yüksek miktarda eker içeren gdalardan uzak durun. eker metabolizmasndaki bozulmalar, yüksek insülin uyars ve direnci yoluyla hormonlar üzerinde negatif etki yaratarak hamile kalmay önleyebiliyor. Ayrca hamilelik oluumunu olumsuz etkileyen fazla kilolarn da nedenlerinden biri. Tatlandrclar ve tatlandrclarla yaplan ürünler de benzer ekilde etki ediyor. eker ve eker içerdikleri için meyve yerine kuru meyveleri (hurma, kuru kays, kuru incir gibi) tercih edilebilirsiniz.

-Sigara ve alkolden de kesinlikle uzak durun.

-Günde 1 fincan kahve ve 2 bardak çaydan fazlasn tüketmemeye dikkat edin.

-Günde 1,5-2 litre su içmek ( saf su olarak) ve 5 bin adm yürüyü yapmak da hormonlar ile hücre salnn yan sra alnan besinlerin de daha etkin olmalar için gerekiyor.

Ana Sayfaya Git