Bu yöntemle saç dökülmesinin önüne geçilebiliyor

Günde yaklaşık 100 adet saç teli dökülmesi normal karşılanırken stres, genetik yapı, hormonal problemler ve çevresel faktörler saç dökülme oranını büyük oranda artırıyor. Uzmanlar, saç dökülmesi problemine müdahale edilmezse, kalıcı kayıpların olabileceğine dikkat çekiyor.

Haberler 03.05.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salkl bir bireyde saç köklerinin düzenli olarak yenilenmeye ihtiyac olduundan ötürü, günde yaklak 100 adet saç teli dökülebiliyor. Günlük hayatn yaratt stres, genetik yap, hormonal problemler ve çevresel faktörler gibi birçok sebep saçlarn normalden çok daha fazla dökülmesine sebep olabiliyor. Mevsim geçileri ve ilaç kullanm gibi sebeplere bal dökülmeler geçici olabilirken, özellikle genetik nedenlerden oluan saç dökülmelerine müdahale edilmezse kalc kellikler oluabiliyor.

brahim çevik, saç dökülmesinde erken tehisin son derece önemli olduunu vurgularken Dökülmeye erken müdahale edilmedii taktirde, telafi edilemez saç kayplar yaanabileceini belirtiyor. çevik ayrca, gün içinde 100den fazla saç teli dökülmesi yaanyorsa, dutayken sürekli saç dökülmesi görülüyorsa ve akak veya tepe bölgesinde seyrelmeler baladysa mutlaka bir dermatoloji uzmanna danlarak gerekli önleyici tespitlerin yaplmas gerektiinin altn çiziyor.

Evde uygulanan yöntemler yeterli deil

Saç dökülmesinin önüne geçmek için birçok yöntem deneniyor. Salkl beslenme, vitamin takviyesi ve doru saç bakm ile saç dökülmesi azaltlabiliyor. Saç dökülmesinin geçici olmad ve sürekli olarak devam ettii durumlarda ise kalc çözüm, medikal tedaviler oluyor.

Saç dökülmesine kalc çözüm

Saç dökülmesine kar gelitirilen PRP saç tedavisi, dökülme hangi evrede olursa olsun saç köklerini güçlendiriyor. PRP saç tedavisinde, kiinin kendi vücudundan bir miktar kan alnyor. Alnan bu kan laboratuvar ortamnda plazmasna ayrtrlyor. Plazmalar, içindeki platelet hücreleri ile cildi ve saç yeniliyor. Böylece saçn geliimi için gerekli olan protein, keratin, aminoasit ve vitaminler saç köklerine enjekte ediliyor. PRP tedavisi, vücuda herhangi bir yabanc ya da kimyasal madde enjekte edilmediinden herkes tarafndan kolaylkla yaptrlabiliyor.

En doal tedavi yöntemi: PRP

Ya ve cinsiyet fark etmeksizin, saçlarnn güçsüzlüünden yaknan herkes PRP tedavisi yaptrabiliyor. Birkaç seans gerçekleen PRP tedavileriyle doal gençleme ve yenilenme salanm oluyor. Tedavinin ilk seans uygulamasndan sonra kafa derisi ihtiyac olan neme ulayor. Bu sayede zarar gölmü ve dökülmek üzere olan saç kökleri yeniden canlanyor ve salkl bir hal alyor. Birkaç seans sonucunda saç dökülmesi neredeyse sfra inerken, yaplan son PRP ilemi ile dökülme görülen bölgelerde yeni saçlarn oluumu gözlemlenebiliyor.

Estecenter Plastik Cerrahi Merkezi Saç Ekimi Uzmanlar, PRP tedavisi ile saç dökülmesinin kalc olarak önlenebileceinin altn çiziyor. PRP saç tedavisi sayesinde saç için gerekli olan kolajen oluumu arttrlarak, saçlarn ömür boyu salkl olmas salanyor. Bu tedavilerin sonuç vermedii durumlarda ya da saç köklerinin tamamen kaybedilmesiyle kellik olumas sonucunda ise en ideal tedavi yöntemi saç ekimi olarak öne çkyor.

Ana Sayfaya Git