Burnundaki çöküklük kaburgasından alınan kıkırdakla giderildi

Bitlis'te bir yaşındayken düşmesi sonucu kırılan burnunda çöküklük oluşan Kartal, 17 yıl sonra kaburgasından alınan kıkırdak dokusuyla sağlığına kavuştu

Haberler 17.09.2017 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitliste bir yandayken dümesi sonucu krlan burnunda çöküklük oluan Ömer Faruk Kartal, 17 yl sonra kaburgasndan alnan kkrdak dokusuyla salna kavutu.

Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi gören Kartaln (18) burnundaki çöküklük, Kulak, Burun, Boaz ve Ba-Boyun Cerrahisi Uzman Op. Dr. Berkan Arkn yapt ameliyatla, hastann kaburgasndan alnan kkrdak dokusu sayesinde giderildi.

Ark, hastann küçükken burun travmas geçirdiini, buna bal olarak burnunun ön tarafndaki kkrdan tamamen eridiini söyledi.

Burnunda ciddi ekil bozukluu olan hastann nefes alamama problemi yaadn anlatan Ark, unlar dile getirdi:

Bu gibi durumlarda hastann daha rahat nefes almasn salamak ve burun çatsn tekrar oluturmak için ameliyat srasnda bize yedek parça lazm. Bu yedek parçay da hastann kendi dokusu olan kaburgasndan kkrdak parças alarak temin ediyoruz. Hastann sa meme alt bölgesinde 3-4 santimlik kesi yaparak kaburga kkrdan alyoruz. Kaburga kkrdan ekillendirip burnun çatsn yeniden oluturuyoruz. Böylece hastann nefes almasn salyor ve hayat kalitesini artryoruz.

Kaburgadan aldmz kkrdak, normalde atl durumda olan bir parça, herhangi bir fonksiyonu yok. Onu yedek parça gibi düünebiliriz. Bunun hastaya herhangi bir zarar olmuyor.

Ark, ameliyatn 4-5 saat sürdüünü ve hastann bir gün sonra taburcu edildiini belirterek, bölgede benzeri ameliyatlarn çok fazla yaplmad bilgisini paylat.

Daha önce hastalar çok madur oluyordu. diyen Ark, sözlerini öyle tamamlad:

çevre hastanelere hatta daha üst bölgelere, Ankara, stanbul ve zmir gibi büyükehirlere gitmek zorunda kalyorlard. Ameliyatlarmz hastalarn maduriyetlerini giderdi. Ameliyatlarmz ile ciddi burun problemi olan hastalarmzda oluan geceleri az açk uyuma, nefes alamama ve burunda ekil bozukluu problemlerini giderdik.

ARTIK RAHAT NEFES ALABLECEM

Kartal da 17 yl sonra yeni buruna kavumann mutluluunu yaadn söyledi.

Daha önce bavurduu salk kurulularnda kendisine rahatszlnn ileri derecede olduu ve ekil bozukluu nedeniyle kulak kkrdandan parça alnacan, bunun da garantisinin olmadnn anlatldn ifade eden Kartal, Bu nedenle yapmaktan vazgeçmitim. Bitliste bu ameliyatn yapldn örenince hemen bavurdum. Burnumdaki çökme nedeniyle gece nefes alamadm için rahat uyuyamyordum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git