Burun estetiği ile ilgili 5 yanlış inanış

Op. Dr. Bahadır Baykal, burun estetiği hakkında yanlış bilinen bilgiler hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberler 04.02.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulak Burun Boaz ve Ba Boyun Cerrahi Uzman Op. Dr. Bahadr Baykal, burun estetiinin Türkiyede ve dünyada oldukça sk yaplan bir operasyon olduunu ifade ederek, Fakat bu operasyon ile ilgili doru bilinen yanllarda yok deil. Burun ameliyat, kiilerin genel yüz görünümünü gelitirip iyiletirdii için, yüz plastik cerrahi sonuçlarn beraberinde getirir. Ayn zamanda kiinin burun yapsndan kaynakl deviasyon gibi problemlerin düzeltilmesine ve burun fonksiyonlarnn salkl bir ekilde çalmasna olanak salar. Burun estetii ameliyatlar her ne kadar en fazla yaplan estetik cerrahi giriimlerinden biri olsada halk arasnda, burun estetii prosedürleriyle ilgili pek çok efsane dolayor dedi.

Op. Dr. Bahadr Baykal burun ameliyat ile ilgili yanl inanlar ve yarglar öyle sralad:

1. Burun estetii oldukça basit bir ameliyat: Burun estetii, oldukça yaygn bir prosedürdür. Ve genel inann aksine oldukça karmak ve zor bir prosedürdür. Bu nedenle baarl bir burun estetii sonucu için, doktorunuzun sizin için gerekli zaman ve kaynaklar ayrdndan emin olmalsnz. Burnun anatomik yapsna hakim, estetik anlay doru olan bir cerrah burun kemik ve kkrdak yapsn, cilt kalnln ameliyat öncesi deerlendirecek, güvenli ve etkili bir tedavi plan gerçekletirecektir.

2. Her KBB yada Plastik Cerrah burun estetii ameliyat gerçekletirebilir: Burun estetii ameliyat söz konusu olduunda, iyi bir cerrahin prosedürü gerçekletirmesi çok önemlidir. Daha önce de belirtildii gibi rinoplasti çok karmak bir ilemdir ve mümkün olan en iyi sonuçlarn alnmas ve revizyon cerrahisi gerektiren istenmeyen komplikasyonlar önlemek için, deneyimli ve kabiliyetli bir cerrah tarafndan uygulanmaldr.

3. Burun estetii ameliyat geçirmi burun, doal görünmez: Rinoplastinin amac burnun görüntüsünü iyiletirmek ve daha dengeli bir yüz oluturmaktr. Bu düsturdan uzaklamadnz sürece ortaya çkacak sonuç, elbette doktorun yeteneini ve deneyimine bal olarak doal ve doala en yakn olacaktr. Bu noktada hastalarn, burun estetii ameliyatlar yolculuunda, doktorlaryla ibirlii yapmas, beklentilerini doru ifade ederek, beklentilerinin gerçeklikleri konusunda açk olmalar çok önemlidir.

4. Rinoplasti arl bir ameliyat: Hastalarmzn çou, burun estetii ameliyatlarndan sonra, bekledikleri kadar ac ve ar duyumsamadklarn fark edince oldukça arrlar. Ameliyat sonras burunda oluan hafif ilik ve morluklar en fazla 10 gün içerisinde inecektir.

5. Burun estetii ameliyat için istediim burnu seçebilirim: En sevdii arkcnn, sinema sanatçsnn burnun aynsna sahip olmak isteyen pek çok hasta ile karlayoruz. Ancak her burun kendi içerisinde esizdir. Ve bir kiide çok güzel görünen bir burun, bir baka kiide iyi durmayabilir. Bunun nedeni herkesin yüz özelliklerinin birbirinden farkl olmasdr. Bu nedenle her hasta için ayr bir ameliyat plan tasarlanmal ve uygulanmaldr. Bu noktada hastalarn beklentilerinin ne kadar gerçekçi olup olmad konusunda biz doktorlarnda elbette emin olmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git