Burun estetiği talebi pandemide arttı

Pandemi döneminde burun estetiğine (rinoplasti) talebin arttığını belirten Op. Dr. Bilal Sarataş, "Kapalı ve açık teknik rinoplasti yapılabilir. İz kalmaması bakımından kapalı ameliyat avantajlı iken, açık ameliyatın ise daha açık ve net bir görüş alanı sağlaması bakımından avantajları vardır. Ameliyattan sonra genellikle hastanın burnunun son hali, cilt yapısına göre, 6 -12 ay sonra ortaya çıkar. Olası bir sorunda revizyon ameliyatı için en az 1 yıl beklenmelidir" dedi.

Haberler 31.08.2021 - 00:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kulak Burun Boaz Hastalklar Uzman Op. Dr. Bilal Sarata, dünya çapnda en çok uygulanan estetik ameliyatlardan biri olan rinoplastiyle ilgili önemli açklamalarda bulundu.

SOSYAL MEDYA PAYLAIMLARI EN ÖNEML ETKEN

Op. Dr. Sarata, pandemi döneminde de estetik taleplerinin arttna dikkati çekerek Koronavirüs salgn döneminde sosyal medya paylamlarnn artmas ve güzellik kavramnn daha fazla öne çkmas sonucunda burun estetik uygulamalarna talep artt. Hasta burnunun yüzü ile uyumsuz olduunu düünüyorsa, burnu nedeniyle nefes almakta zorlanyor veya farkl sorunlar yayorsa bize bavuruyor. Biz kiinin yüz ekli, çenesinin durumu, dudaklarnn burun ile oran gibi kriterleri göz önünde bulundurarak kiiye özel bir burun belirlemeyi hedefliyoruz. Bunun için ameliyat öncesinde kiinin fotorafn çekerek yaplabilecekleri deerlendiriyoruz diye konutu.

HEM AçIK HEM KAPALI AMELYATIN AVANTAJI VAR

Ameliyat süresinin hastadan hastaya deitiini belirten Op. Dr. Sarata, öyle devam etti:

Ameliyatlar genel anestezi altnda yaplr, ameliyat süresi hastaya göre deiir, kapal ve açk teknik rinoplasti yaplabilir. Açk ameliyatta burun deliklerinin arasndaki bölmede bir kesi yaplr, kapal ameliyatta ise burun deliklerinin içinden girilir. z kalmamas bakmndan kapal ameliyat avantajl iken, açk ameliyatn ise daha açk ve net bir görü alan salamas bakmndan avantajlar vardr. Açk ve kapal burun ameliyat tercihine, hastann burun yapsna göre uzman hekim tarafndan karar verilmesi gerekiyor.

REVZYON çN EN AZ 1 YIL BEKLENMEL

Op. Dr. Bilal Sarata, deerlendirmelerini u ekilde sürdürdü:

Son zamanlarda burun estetiinde popülaritesi gittikçe artan bir yöntem olarak piezoestetik ön plana çkyor. Aslnda piezo bir teknik deil kemikleri ekillendirmekte kullanlan bir alettir. Piezo ile klasik yöntem arasndaki fark, çekiçle yaplan klasik yöntemde bazen istenmeyen krklar oluabiliyor. Ameliyat sonrasnda morluk ve ilikler ortaya çkabiliyor. Piezo yönteminde ise kullandmz cihaz titreimle çalyor, ultrasonik ses dalgalaryla burun kemii ekillendirilirken yumuak dokuya zarar verilmiyor. Ba dokularna, kas dokularna, sinirlere ve damarlara zarar verilmediinden ar, morluk, ilik daha az görülüyor. yileme süreci de daha hzl tamamlanyor. Ameliyattan 1 hafta sonra tampon ve bantlar çkarlyor. Hastalarmz yaklak ameliyattan 1 hafta sonrasnda ilerinin bana dönebiliyor. Burun ameliyatlarndan sonra genellikle hastann burnunun son hali, cilt yapsna göre, 6 -12 ay sonra ortaya çkar. Olas bir sorunda revizyon ameliyat için en az 1 yl beklenmelidir.

Ana Sayfaya Git