C vitamini içeren meyve ve sebzeler kalkan gibi koruyor

İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında bağışıklık sistemini güçlü tutmanın önemine işaret eden uzmanlar, yüksek kalorili içecek ve yiyeceklerin yerine iftar ve sahur sofralarında bağışıklık sistemini destekleyici meyve ve sebzelere yer verilmesini tavsiye ediyor.

Haberler 28.04.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Beslenme ve Diyet Uzman Özden Örkçü, Ramazan aynda baklk sistemini güçlendirmek için tavsiyelerde bulundu.

çerisinde bulunduumuz Ramazan aynda dengeli ve salkl beslenmenin baklk sistemini güçlendirmede etkili olduunu belirten Özden Örkçü, Yüksek kalorili içecek ve yiyeceklerin yerine, baklk sistemimizi destekleyici meyve sebzelere iftar ve sahur saatlerinde yer vermeliyiz. dedi.

Sebze ve meyveler zinde kalmamz salyor

Ramazan sofralarn vazgeçilmesi tatl konusunda da uyarda bulunan Özden Örkçü, Unutmayalm ki iftar saatini beklerken hayalini kurduumuz tatllar sadece kalori almaktan baka bir eyi ifade etmezken, antioksidan ve C vitamini kayna sebze ve meyveler vücudumuzu kalkan gibi koruyarak zinde kalmamz da salayacaktr. dedi.

Toksin atmn hzlandrmak için 8 su barda su

Su tüketiminin önemine de iaret eden Özden Örkçü, Toksin atmn hzlandrmak ve vücudumuzu canlandrmak için günlük 8 su barda su tüketimini ihmal etmemekle beraber taze sklm baz meyve ve sebze sularnn da tüketimini arttrmak çok doru olacaktr. dedi.

Hazr ürünlerden uzak durulmal

Hazr çorbalar ve paketli ürünlerin tüketiminden kaçnlmas gerektiini belirten Örkçü, Özellikle içeriini bilmediimiz ürünler, hazr çorbalar, rafine gdalar (sanayi tipi kek, börek, pasta, bisküvi, iyi pimemi ürünler üzerinde yank ve kömür karas görünümü olan ürünlerden uzak durmak gerekir. dedi.

Sofranzdan eksik etmeyin!

Beslenme ve Diyet Uzman Özden Örkçü, baklk sistemini güçlendirmeyi salayan meyve ve sebzeleri öyle sralad:

C vitamini: Baklk siteminizi güçlü tutarak hastalanmanz engeller. Kuburnu, turunçgillerden, domates, biber, maydanoz, soan, dutsu meyveler dediimiz berryler, kabak, brokoli ve yeil salatalar C vitamin almanz salayacak besinlerdir.

Sarmsak: Yemeklere lezzet verici olarak kullanlmasnn yannda birçok hastal tedavi etmek amacyla da kullanlmaktadr.

Kefir: Kefir düzenli tüketildiinde vücut direncini arttrma da çok önemlidir.

Zencefil: Asya kökenli bir bitki olan zencefilin sala yarar çok eski zamanlardan beri bilinmektedir, yüksek vitamin ve besin kaynadr.

Kekik: Kramp çözücü, dezenfekte edici ve balgam söktürücü olarak kullanlmaktadr. Akcier ve bronlar balca kullanm alanlarndandr.

Ana Sayfaya Git