Cam kemik hastasılar

Muş'ta cam kemik hastası 2 kız kardeş tedavileri için destek bekliyor

Haberler 07.04.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muun Bulank ilçesinde doutan cam kemik hastal nedeniyle yaam mücadelesi veren 2 kz karde, tedavi olup akranlar gibi yürüyebilmenin, oyun oynayabilmenin hayalini kuruyor.

ehitlik Mahallesinde yaayan Nurcan ve Fatih Örün çifti, rahatszlklar nedeniyle yürüyemeyen kzlar Sümeyye ve Mervenin tedavi edilebilmesi için hayrseverlerden destek bekliyor.

Yaad tüm zorluklara ramen kzlarna gözü gibi bakan 4 çocuk annesi Nurcan Örün, her gün 12 yandaki kz Merveyi tekerlekli sandalyeyle evlerine 1 kilometre uzaklktaki okula götürüyor.

Kzlarnn da akranlar gibi yürüyerek okula gitmesini isteyen Örün, AA muhabirine, 7 yandaki kz Sümeyyenin 32 yerden krnn olduunu ve Vanda tedavi edilerek ayana platin takldn söyledi.

Bir platin kemiine denk geldii için kznn tekrar ameliyat olmas gerektiini ancak maddi güçlerinin yetmediini anlatan Örün, öyle konutu:

KEMK HASTASI K KARDE

Kzm Merveyi stanbuldaki Baltaliman Kemik Hastanesine sevk ettiler. Kzm ergenlik çana girecek. Biz dört gözle ameliyat olmasn bekliyoruz. 4 aydr eim çalmyor. Yardmseverlerden destek olunursa çocuum tedavi edilir ve yürüyebilir. Kaymakamlk her türlü destei veriyor ama yetersiz kalyor. Sadece bakc paras alyorum. Bir birikim olmadktan sonra hiçbir ey yapamyoruz. Kzlarm yürüse çok sevinirim. Kzlarm hep diz ve bel ars çekiyor. Kzm 12 yanda arkadalaryla gezmek ve okul ortamna gitmek istiyor. Babalarna Ne zaman yürüyeceiz, ameliyat olacaz? diye soruyorlar. Hayrseverlere sesleniyorum bize bir elinizi uzatn, çocuklarma destek olun.

Merve Örün ise arkadalar gibi yürümek istediini belirterek, Annem artk çok yoruluyor. Bana yardm edilirse çok sevinirim. Destek olursanz tedavi olduktan sonra dier arkadalarm gibi okula yürüyerek gideceim. dedi.

Ana Sayfaya Git