Can yoldaşına 77 yaşında böbreğini verdi

Hakkarili 77 yaşındaki Ömer Engin, "Can yoldaşım" diye hitap ettiği kendisinden 29 yaş küçük eşi Nazime Engin'e böbreğini vererek hayata tutunmasını sağladı.

Haberler 01.02.2018 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ömer Engin, 8 çocuunun annesi ilk eini doum srasnda kaybetti. Engin, kendisinden 29 ya küçük imdiki ile 25 yl önce hayatn birletirdi. Ömer ve Nazime Enginin bu evlilikten de bir kzlar dünyaya geldi.

Geçen yl nefes darl ve yüksek tansiyon ikayetiyle hastaneye bavuran Nazime Engine kronik böbrek yetmezlii tans kondu ve diyaliz tedavisine baland.

Bir ay devam eden zorlu süreçte eini bir an olsun yalnz brakmayan Ömer Engin, Can yoldam dedii Nazime Engine böbreini vermek istedi.

leri ya nedeniyle yürümekte güçlük çeken Ömer Engin, böbrek nakli için gerekli bütün testleri yaptrd. Tahliller olumlu çknca Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydnl bakanlndaki ekip, Ömer Enginin bir böbreini eine nakletti.

Ameliyat sonras da banda bekledii eine moral vermeye çalan Ömer Engin, AA muhabirine yapt açklamada, böbreini verirken hiç tereddüt etmediini söyledi.

-Böbreimi eimi yaatmak için verdim

Engin, Eime bir böbreimi verdim, onun için canm veririm. Hastalandn örenince çok korktum. Bir yl önce eimin böbrek hastas olduunu örendim. Böbreimi hiç tereddütsüz verdim. Zerre kadar düünmedim, test aamasnda ilemlerde zorlandm ama eim için hepsine göüs gerdim. Eimi ilk gördüüm günden beri seviyorum. diye konutu.

Yann 77 olduuna dikkati çeken Engin, herkesi organ bana davet etti. Engin, bu sayede birçok hastann ifa bulacan, böylece salkl insanlarn yetitirilebileceini vurgulad.

Nazime Engin ise ei ile aralarndaki ya farknn hiçbir zaman sorun olmadn, evlendikten sonra eini sevdiini ve aralarnda güzel bir ba oluturduklarn anlatt. Böbrek hastas olduunu örenince einin hep yannda olduunu belirten Engin, unlar söyledi:

Bir ay diyalize girdim, her defasnda eim yanmda geldi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesine Hakkariden çkp geldik. Burada nakil oldum. Nakilden sonra yeniden domu gibi hissediyorum. Eim bana böbreini verdi. Hastaneden çknca eimin özledii bütün yemekleri yapacam.

Ömer Enginin kz Bahar Engin de üvey annesi hastalannca tüm ailenin çok üzüldüünü, bu süreçte babasnn sürekli aladn aktard. Engin, Gerçek annem gibi. Hastaln örenince babam çok kötü oldu, yemek dahi yiyemiyordu. Sürekli Ona bir ey olmasn diyordu. çok güzel aklar var. Birbirinden ayrlmazlar, her yere birlikte giderler. dedi.

Üniversitenin Organ Nakli Koordinatörü Nilgün Bilal, organ bann her zaman hayat kurtardn, özellikle kadavradan ba oranlarnn artmas gerektiini bildirdi.

Ana Sayfaya Git