Canları pahasına!

Canları pahasına çalışan hemşireler hastalar iyileştikçe moral buluyor

Haberler 09.05.2020 - 00:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnyla fedakarca mücadele eden hemireler, hastalarn iyiletirmesinde önemli görev üstleniyor.

çinin Vuhan kentinde ortaya çkan ve ksa sürede dünyay etkisi altna alan Kovid-19 salgnna kar salk çalanlar hummal bir çalma yürütüyor.

Mu Devlet Hastanesinde Kovid-19 testleri pozitif çkan hastalarn tedavi sürecinde görev yapan hemireler, özel kyafetlerle hastalarn iyilemesi için canla bala çalyor.

Milyonlarca insann evine kapand bu süreçte, gece gündüz demeden mücadele eden hemireler, Kovid-19 hastalarn salklarna kavuturmak için büyük fedakarlk gösteriyor.

Bu süreçte en çok mesai yapan ve risk grubunda bulunan hemireler, Kovid-19 hastalarn taburcu etmenin mutluluunu yayor.

- Hastalarn iyilemesi bizlere moral oluyor

Hemire Semanur Ertürk, AA muhabirine yapt açklamada, sabah hastaneye geldiklerinde özel kyafetlerini giyip mesaiye baladklarn söyledi.

Hastalarn iyilemesi için youn tempoyla çaltklarn anlatan Ertürk, Her pozitif hastann odasna girip çktmzda özel kyafetlerimizi deitiriyoruz. Bu zorlu süreçte çok dikkatli bir ekilde çalyoruz. Ne kadar zor olsa da bu tulumlarda, yine de fedakarca çalyoruz. Hastalarmzn iyileip taburcu olmas bizleri çok mutlu ediyor. Onlarn tedavi sürecine ortak olduumuz için mutluyuz. Onlar iyileip taburcu olmalar yorgunluumuzu atmamza sebep oluyor. diye konutu.

Hemire Sevda Asrak ise hastalarnn taburcu olmasnn tüm yorgunluunu unutturduunu ifade etti.

Süreci çok hassas yürüttüklerini belirten Asrak, unlar kaydetti:

Hastalarn tedavilerine olumlu yant vermesi bizleri çok mutlu ediyor. Bu mutlulua ortak olduumuz için ayrca mutlu oluyoruz. Onlarn mutluluuna ortak olabilmek bizler için onur verici. Bu özel kyafetlerle çalmak çok yorucu. Bu durum bizi ypratsa da hastalarn iyilemesi bizlere moral oluyor. Bakanlmzn uyarn dikkate alalm ve skntl sürece ortak olmak için lütfen evde kaln.

Kovid-19 servisinde çalan hemireler, Evde kal Mu ve Evde kal Türkiye çarlar yapt.

Ana Sayfaya Git