Çekirdek depresyona iyi geliyor

Çekirdek faydalı mı? Çekirdeğin kişideki sevgi ihtiyacını karşıladığını söyleyen Psikolog Yasemin Kamalı, "Çekirdek çitleyen kişi kendini rahat ve güvende hisseder bu yüzden çekirdek depresyona iyi geliyor" dedi.

Haberler 12.08.2018 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ay çekirdei uzmanlara göre depresyon olasln azaltarak kiiyi rahat ve güvende hissettiriyor. çekirdein kiideki sevgi ihtiyacn karladn söyleyen Psikolog Yasemin Kamal, çekirdek çitleyen kii kendini rahat ve güvende hisseder bu yüzden çekirdek depresyona iyi geliyor dedi.

nsanlarn eline alnca bitirmeden brakmad çekirdein salk açsndan saysz faydas olduu biliniyor. Herkes tarafndan sevilerek tüketilen ve halk arasnda bamllk yapmasyla bilinen çekirdek, çok sayda mineral ve vitamin içeriinin yan sra Kamalya göre insanlardaki sevgi ihtiyacn karlayp depresyona iyi geliyor.

çEKRDEK çTLERKEN BAKA BR EY DÜÜNMÜYORUZ

Medipol Mega Üniversite Hastanesinden Psikolog Yasemin Kamal, çekirdek çitlerken insanlarn sadece ona odaklandn ve o hareketi bildikleri içinde insanlar üzerinde olumlu bir etki braktn söyledi. Kamal, nsanlar genelde elindeki çekirdek bitince bir daha yemeyeceini söyler ama öyle olmaz hemen yeni bir paket alnr, bunu hepimiz yayoruz. çekirdei çitlerken yaplan baka bir ey düünmüyoruz, ritmik bir hareket, bilinen bir ey yaplyor. Bilinen eyler genelde kiiye kendini rahat ve güvende hissettirir o güven duygusuyla çekirdei yemee devam ediyoruz ifadelerini kulland.

çEKRDEK SEVG HTYACINI KARILIYOR

Yemenin insan psikolojisine iyi geldiini ve kiinin sevgi ihtiyacn öyle karladn belirten Kamal, Doyum salamak insann sevgi ihtiyacn en net karlad noktadr. Örnein bebek ilk bata sevgiyi anne sütünden karlar, doyumu yiyerek salar. Depresyon hastalarna baktmzda deer görme ihtiyacnn olmas, sevgisizlik, birinden onaylanma arzusu gibi youn hislerin olduu durumlarda veya bir kayp yaandklarnda depresyona giriyorlar. çekirdek sonuç olarak doyumu salayan bir nesnedir. Kiiler doyumla sevgi ihtiyaçlarn karlyorlar diye konutu.

çEKRDEK DEPRESYONA Y GELYOR

Kiilerin çekirdek çitlerken baka bir ey düünmediini ve sevgiyi öyle aldklarn dile getiren Kamal, Depresyon hastalarn rahatlatmasnn temel nedeni çekirdek çitlerken çok fazla düünmüyorlar. O an ritmik bir ey yapyorlar. Bir bebek de sütünü ritmik bir ekilde emeri sevgiyi o ekilde alr, depresyon hastalar da benzer ekilde sevgiyi alrlar bu yüzden de çekirdek depresyona iyi geliyor ifadelerini kulland.

100 GRAM çEKRDEKTE 22 GRAM PROTEN VAR

Ay çekirdei E ve B vitaminleri ile selenyum, magnezyum, demir, fosfor, kalsiyum ve çinko dahil çeitli mineraller içeriyor. 100 gram ay çekirdeinin içerisinde 22 gram protein var.

Ana Sayfaya Git