Çenenizin şekli güzelliğinizi belirliyor

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Doç. Dr. Karaca Başaran, “Çene alt yüzün en önemli estetik komponentidir. Burunla birlikte tüm yüzün şekil ve profilini belirler” dedi.

Haberler 08.08.2019 - 23:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yalanma ile birlikte kemik younluunun azaldn, yüzdeki yumuak doku destei zayflayarak çenenin yava yava gerilemesine neden olduunu anlatan Doç. Dr. Karaca Baaran, Bu ise daha küçük veya zayf çenenin ortaya çkmas ile sonuçlanr. Zayf çene burun ve üst dilerin daha belirgin gözükmesine, çene ve boyut hattnn ise belirsizlemesine neden olabilir. çene implant cerrahisi çenenin boyut ve yönelimini arttrarak veya deitirerek bu problemleri ortadan kaldrmann bir yoludur diye konutu.

çene büyütme veya mentoplasti olarak da bilinen çene implantnn çene ve gdk hattn güçlendirmek için yapldn kaydeden Doç. Dr. Karaca Baaran, Böylece bu yaplar simetrik ve yüzün geri kalan ile orantl hale getiriler. çene implantnn amac çene ve yüzün geri kalan arasnda daha iyi bir denge yaratarak hastann profilini iyiletirmektir.

çENENN EKL

çene geliimi iyi olmayan kadn ve erkekler çene implant cerrahisinin mükemmel adaylardr. Küçülen çene yüz profilinin dengesini bozar ve eer burun büyükse bu dengesizlik daha belirgin hale gelir çünkü çene daha da küçük gözükür. yi gelimemi çenenin nedeni altta yatan boyun yaplarnn hacimli olmasna bal olabilir, bu ekilde çene altnda dolgunluk hissi olur, çene hattnn belirginlii azalr ve sahte bir tombul yüz görünümü olur. çene implant tek bana yaplabilecei gibi baka yüz cerrahileri ile birlikte de yaplabilir ve yüzün tümden güzellemesinde yardmc olan en etkili prosedürlerden bir tanesidir. diye konutu.

Ana Sayfaya Git