CHP'li Öztrak'tan 'Semra Güzel' açıklaması: Gereğini yaparız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin, "Biz CHP olarak, elinde silahla poz veren bir teröristle yan yana fotoğraf çektirmeyi asla kabul edemeyiz. Gereğini yaparız" dedi.

Haberler 18.01.2022 - 03:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Bakan Kemal Klçdarolu bakanlnda, parti genel merkezinde topland. MYK srasnda basn toplants düzenleyen Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ekonomiye ilikin Millette yiyecek, içecek, elenecek hal brakmad. Bu mekanlar nasl ayakta duracak? Millet artk brakn eiyle dostuyla darda bir yemek yemeyi ve elenmeyi, evindeki tencereyi nasl kaynatacan düünüyor. Bir ürünün vergisi ederinden fazla olmaz. Devlet fiyatn belirledii mallara 1 gecede 2 katndan fazla zam yapmaz. Bu olsa olsa haraç olur. Milletten haraç almak da siyasi ekyalktr. Ylba gecesi yaplan zamlar, siyasi ekyaln daniskasdr diye konutu.

BÖYLE GDERSE GIDA KRZ YAANACAK

CHPli Öztrak, geçen yl bu zamanlar 1 çuval üre gübresinin 93 lira olduunu hatrlatarak, imdilerde 1 çuval gübrenin fiyat 650 lira civarnda. Üre gübresinin fiyat da geçen yla göre yüzde 600 artt. Bu zamlar çiftçimizi; AK Partili, HDPli, MHPli, CHPli, Y Partili, SPli, DPli diye ayrmyor ki tüm çiftçilerimizi ezip geçiyor. çiftçinin bugün destee ihtiyac var. Yarn çok geç olacak. Bugün destek verilmezse çiftçi tarlasna, üretici alna sahip çkamayacak. Böyle giderse Türkiye önümüzdeki aylarda korkunç bir gda krizini yaayacak dedi.

CHP olarak yepyeni düzeni getirmeye kararl olduklarn kaydeden Öztrak, Ülkemizi bilimle yöneteceiz. stiareyle yöneteceiz. Liyakatli kadrolarla yöneteceiz. Biz ülkemizi, içine dütüü güven bunalmndan 3 yeni k ve ülkemizin ihtiyaçlarna cevap veren yeni bir stratejiyle çkaracaz. Nedir bu 3 yeni k yeni kadrolar, yeni kurallar, yeni kurumlar. Özellikle ekonomi yönetiminde ehliyet, tek ölçümüz olacak. Bu ülkenin liyakatli insanlarn seferber edeceiz. Kimse dlanmayacak, ötekiletirilmeyecek. Senden, benden diye ayrm artk bitecek diye konutu.

Basn mensuplarnn sorularn da cevaplayan CHPli Öztrak, öldürülen PKKl teröristle fotoraflar ortaya çkan HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzelin dokunulmazlnn kaldrlmasna ilikin fezleke görümesiyle ilgili partisinin tutumunun sorulmas üzerine, Geçen hafta zaten tutumumuzu çok net ifade etmitim. Terör krmz çizgimizdir diyerek gereini de yapacamz söylemitim. Biz CHP olarak elinde silahla poz veren bir teröristle yan yana fotoraf çektirmeyi asla kabul edemeyiz. Gereini yaparz dedi.

Ana Sayfaya Git