Çikolata kalp damarlarını sağlıklı kılıyor

Çikolatanın kişiyi mutlu etmenin yanı sıra kalp sağlığı için de faydalı olduğu bildirildi.

Haberler 24.07.2020 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin Houston kentinde Baylor Tp Okulunda görevli bilim insanlarnca yaplan aratrma, haftada en az 1 kez çikolata yemenin kalp damarlarnn salkl kalmasn saladn ortaya koydu.

Sonuçlar, European Journal of Preventive Cardiology dergisinde yaymlanan aratrma çerçevesinde, son 50 ylda çikolata tüketimiyle koroner arter hastalk arasndaki balanty inceleyen 6 geçmi çalma deerlendirmeye alnd.

Toplam 336 bin 289 katlmcnn çikolata tüketimlerine ilikin bilgi verdii bu çalmalarda, 9 ylda 14 binin 43ünün koroner arter rahatszla yakaland, 4 bin 667sinin kalp krizi geçirdii görüldü.

Kalp damarlarn salkl klyor

Uzmanlar, haftada en az 1 kez çikolata yemeyi, daha uzun aralklarla çikolata tüketenlere oranla koroner arter hastalk riskinde yüzde 8lik düüle ilikilendirdi.

Aratrma ekibinden Doktor Chayakrit Krittanawong, çalmamz, çikolatann kalp damarlarnn salkl kalmasna yardmc olduunu gösteriyor. Geçmite klinik aratrmalar, çikolatann hem tansiyon hem de damarlarn zarlar için faydal olduunu ortaya koymutu. çikolata, enflamasyonu azaltabilen ve iyi kolestrolü yükseltebilen flavanoid, metilksantin, polifenoller ve stearik asit gibi kalp salna faydal besinler içeriyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git