Cilt kanserine dikkat

Doktor Emrah Çinik, günümüzün vebası haline gelen kanserin görülme sıklığı gün geçtikçe artmakta, görülme yaşı ise giderek düştüğünü söyledi.

Haberler 10.06.2018 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm hastalklarda olduu gibi kanser türlerinde de genetik faktörlerin yan sra çevresel faktörlerin de etkili olduunu dile getiren Dr. çinik, Tüm kanser türleri gibi cilt kanserinin de görülme skl artmtr. Ancak zararl UV nlarna maruz kalnmas da deri kanseri riskinin artmasna neden olmaktadr. Deri kanseri vücudun tüm bölgelerinde ortaya çkabilirken, daha çok güne gören bölgelerde rastlanmaktadr diye konutu.

Dr. çinik, cilt kanseri riski tayanlar ise öyle aktard Ailesinin geçmiinde cilt kanseri olan kiiler, Açk tenliler, çillenmeye meyilli olanlar, çok fazla beni olan kiiler, Deiik boyut ve ekillerde fazla beni olanlar, Sürekli açk havada çalan ve UV nlarna maruz kalanlar, Radyoterapi alan kiiler, Uzun yllardr iyilemeyen yaralar olanlar.

BENLERDE KANSER RSK

Her insann vücudunun belirli bölgelerinde benler bulunduunu belirten Dr. çinik, açklamasn öyle sürdürdü;

Benler baz insanlarda çok baz insanlarda ise azdr. Benlerin kanserleme riski çou zaman bulunmamaktadr. Ancak bazlar deri kanseri riskine neden olabilir. Bu benler ekilleri belirsiz, kzark ve kanan türdedir.

CLT KANSER TANISININ KOYULMASI

Cilt kanseri için her kiinin cilt yüzeyinde gözle görülür belirtileri olmayabilir. Ancak ciltte yeni lekeler, yama eklinde kzarklklar ve çukurlam benler bulunuyorsa ksa sürede muayene olmanz gerekebilir.

CLT KANSER TEDAVS

Cilt kanseri tedavisi tek deildir. Tedavi evresinde kanser türü, kanserin evresi ve yerleim yerine bal olarak tedavi yöntemleri uygulanmaktadr.

Ana Sayfaya Git