Çin malı yöntemle hamilelik süsü

Her yıl 20 çift taşıyıcı annelik yöntemiyle bebek sahibi oluyor. Birçok kadın da silikon göbek satın alıp hamile rolü yapıyor.

Haberler 17.10.2015 - 11:01 Son Güncelleme : 17.10.2015 - 11:01

Anne babalık hayali kuran aileler, taşıyıcı anne bulabilmek için soluğu şimdilerde Kuzey Kıbrısta alıyor. Her yıl, Türkiyeden Kuzey Kıbrısa giden ailelerden 20 tanesi bu yöntemle çocuk sahibi oluyor. taşıyıcı annelik Kuzey Kıbrısta 15 yıldır uygulanıyor. Öte yandan anne olamayan kadının yumurtaları ile babanın spermlerinin laboratuvar ortamında birleştirilip doğurması istenen kadına nakledilmesi yöntemi olan taşıyıcı annelikte, çocuğu olmayan kadınlar, hamile olmadığını saklamak için ilginç bir yönteme başvuruyor. Biyolojik anne taşıyıcı anne çocuğu dünyaya getirene kadar tanesi 100 Euro olan çin malı yapay göbeklerle 9 ay boyunca ailesine ve çevresine hamileymiş rolü yapıyor.

Kıbrıs VE GÜRCİSTAN TERCİH EDİLİYOR

Doğuştan rahmi olmayan, çift rahimli ya da geçirdiği kanser hastalığı sonucu rahmi alındığı için doğuramayan kadınların tercih ettiği bu yöntem Türkiyede yasal değil. Aileler, çocuk sahibi olmak için Kuzey Kıbrıs veya Gürcistanı tercih ediyor. Gürcistanda yasal olarak gerçekleşen işlem, Kuzey Kıbrısta tüp bebek merkezlerinde yapılıyor. Yapılan işleme göre, taşıyıcı anne bebeği dünyaya getirdikten sonra bebek biyolojik anne babasına teslim ediliyor. Bu aşamadan önce aile ile taşıyıcı anne arasında kontrat yapılıyor. Bu kontratta taşıyıcı annenin bebekle ilgili söz hakkı olmadığı, masraflarının karşılanacağı, taşıyıcı annenin bebeği doğumdan sonra kabul edemeyeceği, çocuğun biyolojik aileye ait olduğu gibi maddeler yer alıyor. Doğum gerçekleştiğinde nüfus kaydı biyolojik anne babanın üzerine yapılıyor.

taşıyıcı annelik TÜRKİYEDE YASAK

taşıyıcı annelik yönteminin son dönemlerde gittikçe yaygınlaştığını belirten Magusa Tıp Merkezi Hastanesi kurucusu Dr. Halil İbrahim Tekin, Türkiyede yasak olduğu için aileler Kıbrısa geliyor. Yurtdışından gelen taşıyıcı annelerimiz daha çok Türkmenler, Özbekler, Ukraynalılar. Türkiyeden de yumurtalarını bağışlayanlar, taşıyıcı anne olmak için adaya gelenler var. Taşıyıcı annelerin çoğu bekr. Sağlığı yerinde olan kadınlar taşıyıcı anne olabilir, yaş kriteri çok önemli değil diye konuştu.

Kuzey Kıbrısta bu yöntemle çocuk sahibi olan ailelerden biri ise Dubaide yaşayan bir Türk çift... 40 yaşlarındaki çift, 44 ayrı embriyo ile denedikleri tüp bebek tedavisinden sonuç alamayınca soluğu Kıbrısta aldı. Uygulanan taşıyıcı anne yöntemi ile çiftin yüzü güldü. Ailenin ikiz bebekleri dünyaya geldi. Bu yolla çocuk sahibi olmanın 35 bin-75 bin Euro arasında değiştiği, annenin masrafıyla birlikte bu bedelin 300 bin TLyi bulduğu öğrenildi.

İKİZ BEKLENİYORSA BÜYÜK BEDEN ALINIYOR ALINIYOR

çin malı silikon göbeklerin satışı, ciroları milyar dolarları bulan internet siteleri üzerinden yapılıyor. Silikon göbeklerin fiyatları modellerine göre değişiyor. Ortalama fiyatları 100 Euroyu buluyor. Hipoalerjenik, gerçek göbek hissi veren, dayanıklı, yıkanabilir ve su geçirmez, yumuşak bir dokuya sahip olan yapay göbeklerin ağırlıkları da gerçek bir bebeğin ağırlığına yakın. Ürünleri genellikle ten rengi. Hamileliğin 2-3üncü ayında takılan göbeklerin ağırlığı 1000 gram, 4 - 5inci aylarında takılan göbeklerin ağırlığı 1500 gram, 5- 7nci aylarda 2000 gram, 8-9uncu aylarda 2500 gram. İkiz bebek bekleniyorsa XXL beden, 4000 gram ağırlığındaki silikon göbekler satın alınıyor. Silikon göbeklerin Türkiyede satışı bulunmuyor.

Kaynak: Habertürk

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır