Çiriş otu nedir?

Sağlıklı beslenmek ve hastalıklara alternatif tıp yöntemleri ile müdahalede bulunmak isteyenlerin sıkça aradığı çiriş otu nedir? Çiriş otunun hangi hastalıklara faydası bulunmaktadır? Bu sorular hemen herkesin merak ettiği sorular. Bu nedenle biz de sizin için

Haberler 21.05.2017 - 12:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salkl beslenmek ve hastalklara alternatif tp yöntemleri ile müdahalede bulunmak isteyenlerin skça arad çiri otu nedir? çiri otunun hangi hastalklara faydas bulunmaktadr? Bu sorular hemen herkesin merak ettii sorular. Bu nedenle biz de sizin için cevaplarn bir araya getirdik

lk bakldnda prasaya benzer yapraklar olan çiri otu, bu nedenle yabani prasa olarak anlr. Prasaya oranla daha küçük olmakla birlikte baz yörelerde güllük diye de adlandrlr. Mevsimsel deiimlere göre Nisan ile Temmuz aylar arasnda çiçek açan çiri otunun bilinen bir çok faydas bulunmaktadr.

çiri otu nerelerde yetiir?

Türkiyede hemen hemen her yörede yetitii bilinen çiri otu daha çok Dou, Güney Dou Anadolu, Ege ve Akdenizde bolca bulunur.

Oldukça lezzetli bir tada sahip olduu için yemeklerin içinde ve sade olarak yenebilir.

çiri otunun faydalar nelerdir?

çiri otunun halk arasnda bilinen birçok faydas vardr. Hastalklar için doal tedavi yöntemi olarak kullanlan çiri otunun iyi geldii hastalklar u ekildedir.

pembenar.com özel haberidir(pmb)

*Basura iyi gelir.

*Regl düzensizliini ortadan kaldrr.

*Ar kesici etkisi vardr.

*drar söktürür.

*Mesane talarna etki eder.

*Cinsel gücü arttrr.

*Akrep gibi zehirli hayvanlarn etkilerine sirke ile kaynatldnda fayda salar.

*C vitamini kayna salar.

*Saç krana iyi gelir.

*Egzamay tedavi eder.

çiri otlu börek tarifi

Daha önce de söylediimiz gibi yemeklerde çok lezzetli bir tat verir.

Malzemeler

*çiri otu

*Yufka

*Yumurta sars

Yapl

çiri otunu sade veya isteye göre zeytinya ile kavurup yufkann içine koyup sarn. Sardnz yufkay frn tepsisine dizin ve üzerine yumurta sars sürün. Frnda normal börek piirme süresince piirebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git