Çocuk Sizden Korkmamalı!

Her çocuğun temel ihtiyacı sevgidir. Uzman Psikolog Selin Karabulut çocukların anne ve babalarının her zaman ve her koşulda kendilerini sevdiğini hissetmelerinin önemini vurgulayarak “Anne-babalar bu sevgiyi göstermelidir, çünkü çocuğun kendine, hayata ve diğer insanlara güvenebilmesi için buna ihtiyacı vardır. ‘Babalar uzaktan sever’ mantığı bu noktada karşımıza çıkan, hiç de doğru olmayan bir yaklaşımdır” açıklamasında bulundu.

Haberler 15.06.2017 - 23:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her çocuun temel ihtiyac sevgidir. Uzman Psikolog Selin Karabulut çocuklarn anne ve babalarnn her zaman ve her koulda kendilerini sevdiini hissetmelerinin önemini vurgulayarak Anne-babalar bu sevgiyi göstermelidir, çünkü çocuun kendine, hayata ve dier insanlara güvenebilmesi için buna ihtiyac vardr. Babalar uzaktan sever mant bu noktada karmza çkan, hiç de doru olmayan bir yaklamdr açklamasnda bulundu.

Baba sevgisinin çocuklar için koruyucu kalkan gibi olduunu ve varlnn güç verdiini anlatan Uzman Psikolog Selin Karabulut Fiziksel olarak yan yana olamasa da bir baba eer çocuuna koulsuz sevgi vermise ve bunu her frsatta gösterip hissettirebilmise, babann olmad ortamlarda, örnein ehir dnda çalmas durumunda, vefat etmesi durumunda, evden ayrlmas durumunda veya çocuun baka bir ehirde okumaya gitmesi durumunda, baba ilgi ve sevgisini tpk yanndaym gibi hissedecek ve bundan güç alacaktr dedi.

çOCUKLARIN KORKUSU

Karabulut korkutan, çekinilien baba deil, çok seven baba olabilmenin ipuçlarn anlatt:

ten eve geldiinizde ilk iiniz, tüm ilgi ve sevgiyi, sabahtan ve hatta belki dün akamdan beri görmediiniz çocuunuza vermek olsun.

çocuunuzla birebir iletiime gireceiniz, herhangi bir d faktör tarafndan bölünmeyeceiniz bir 20 dakika, çocuunuzun günlük ihtiyacn karlamak için yeterli olacaktr.

Cep telefonu, bilgisayar, TV gibi dijital aletlerin sizi bölmesine, zamannzdan çalmasna izin vermeyin.

çocuunuzla temas kurun. Onlara sarlmak, öpmek, ban okamak ve sevdiinizi söylemek, sevginizi göstermenin en iyi yoludur.

Hedefiniz çocuunuzu oyalamak deil, onunla zamannz paylamak ve birlikte elenmek olmaldr.

çocuunuzla birlikte onun bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal geliimine katk salayacak, eitici, öretici, elendirici ve yaratclk içeren faaliyetler yapn.

çocuun banyo, yemek, uyku, tuvalet gibi her türlü temel ihtiyaçlarnn karlanmasnda bilfiil rol aln.

Ergenlik çandaki çocuklarnz sizinle iletiim kurmalar için tevik edin. Onlara akalar yapn, onlarla sohbet edin; ancak konumaya zorlamayn.

çocuunuzun okul, kurs, sosyal faaliyet, hastalk, arkada ilikileri gibi onun için oldukça önemli meselelerinden haberdar olun hatta mümkünse içinde yer aln.

Sizden korkmasn çekinmesini salamak yerine size güvenmesini salayn. Bunu da ilk bata ona güvenerek salamanz mümkün.

Erkek çocuunuzun nasl bir baba olaca, kz çocuunuzun nasl bir e seçecei biraz da size bal.

Ana Sayfaya Git