Çocuk yetişkin farketmeksizin göz altı morluklarına amman dikkat edin! Çocuklarda göz altı morlukları kansızlık belirtisi mi?

Gün geçmez ki çocukların göz altı morlukları dikkat çeksin. Çoğu zaman ebeveyn beyaz tenli olan çocuğunun göz altı morluğunu normal görse de, bakın gözaltı morluğu hangi hastalıkların habercisi olabilmekte. Sadece çocuklarda değil yetişkinlerinde dikkat etmesi gereken gözaltı morluklarının sebebi konusunda uzmanları dinleyelim

Haberler 20.01.2016 - 12:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gün geçmez ki çocuklarn göz alt morluklar dikkat çeksin. çou zaman ebeveyn beyaz tenli olan çocuunun göz alt morluunu normal görse de, bakn gözalt morluu hangi hastalklarn habercisi olabilmekte. Sadece çocuklarda deil yetikinlerinde dikkat etmesi gereken gözalt morluklarnn sebebi konusunda uzmanlar dinleyelim.

Göz Hastalklar Uzman , genetik ve çevresel faktörlerle göz altnda oluan morluklarn kiileri rahatsz ettiini belirterek, müdahalelerin uzman bir göz hekimi tarafndan yaplmasnn göz sal açsndan daha doru olacan kaydetti.

GENETK VE çEVRESEL FAKTÖRLER ETKL

Göz çevresinde özellikle göz altnda morluklar olan hastalarla sk sk karlatklarn belirten Op. Dr. Atabay, göz alt morluklarnn genelde yapsal bir sorun olduunu ifade ederek, Ancak genetik faktörlerin yan sra çevresel faktörler de göz alt morluklar olumasnda etkilidir. Genellikle ailesel faktörler önemli oluyor. Bunlar göz altndaki dokularda damarlarn fazla cilde yakn olmas, göz alt cilt dokusunun daha ince olmas, hastann alerjik durumlara yatknl nedeniyle bu morluklar sklkla görmekteyiz. çevresel etkenler bu rahatszlklar artrabilir. çok fazla internet kullanm, uykusuzluk, yorgunluk, gözlük kullanm, göz altndaki dokularda torba olumas, gizli göz bozukluklar ve göz tansiyonlar gibi durumlar göz alt morluklarnn olumasn etkiler. Ayrca kronik travmalarda örnein kii gözünü ovalayarak kayorsa bu da oradaki dokulara zarar verir ve morluk olumasna neden olabilir dedi.

GÖZ ALTI MORLUKLARINDA TEDAV

Göz alt morluklarnn tedavisi için öncelikle hastay detayl bir göz muayenesine aldklarn belirten Op. Dr. Atabay, hastann durumuna, beklentilerine ve sosyal yaantsna göre tedavi yöntemini belirlediklerini söyledi.

Op. Dr. Atabay tedavi yöntemleri hakknda u bilgileri verdi:

Göz alt n dokusu olarak bilinen Hyaluronik Asit dolgu uygulamas göz alt morluklar tedavisinde kullanlmaktadr. Bu ilemi kanül ile uyguluyoruz. Bu ekilde daha risksiz ve daha güzel sonuçlar elde ediyoruz.

GÖZ KAPAK ESTET VE PRP

Baz durumlarda göz kapak estetiine yöneliyoruz. Cerrahi müdahalelerle de göz alt morluklarna çözüm aryoruz. Baz hastalarda bu uygulamalara ek olarak PRP ad verilen ve halk arasnda kök hücre tedavisi olarak da bilinen tedaviyi uyguluyoruz. PRP birçok yerde uygulanyor. Kozmetikte uygulanmadan önce çok eski dönemlerde iyilemeyen göz ülserlerinde ve iyilemeyen kuru göz vakalarnda kullanyordu. Günümüzde de göz alt morluu tedavisinde uyguluyoruz. Bunu cilde dermapen ile uyguluyoruz ve kanül ile daha derin uygulamalar yapyoruz. Ciltte daha yüzeydeki ilemleri mezoterapi ile de tedavi edebiliyoruz. Göz altndaki cilt dokusu çok ince olduu için bu dokulara lazer ile müdahaleleri hastalarmza önermiyoruz. Lazer ile müdahale edildiinde bu dokular beklenmeyen tepki verebilirler.

Göz Alt morluklarnn oluumu çevresel ve genetik faktörlere bal olarak gerçekleir. Genetie bal olarak gerçekleen göz alt morluklar, kiinin cilt yapsna baldr. Açk renkli kiilerde göz çevresindeki cilt ince ve beyaz renkli olduundan yüzeye yakn noktalarda bulunan damarlarn biriktii kan o ksmn mor renkte görünmesine sebep olmaktadr. Kemik yaps da genetik nedenler arasndadr.

çukur göze sahip kiilerde göz altna düen gölgeler sebebiyle bölge daha koyu görünmektedir. çevresel faktörlerin banda ise kanszlk gelmektedir. Cildin soluk görünmesine neden olan kanszlk cilt altndaki damarlar daha belirgin hale gelerek mor bir görünüme sebep olmaktadr.

Göz Alt Morluklar Kimlerde Görülür?

Alerjik rahatszlklar olan kiilerde göz alt morluklar sk sk görülebilir. Göz ve burun akntlaryla birlikte damarlarda biriken kan, damarlarn belirginliini arttrarak göz alt ksmnda mor bir görünüm olumasna neden olur. Alerji kaynakl, gözleri devaml ien kiilerde de ien kiilerde ien gözün gölgesi göz altna dütüünden mor bir görünüm aça çkabilmektedir. Sinüsleri tkank olan kiilerde, göz ve burun arasndaki damarlar genileyerek kan toplad için damarlarn görünümleri koyulaarak göz altlarnda mor bir görünüm ortaya çkabilmektedir.

Kötü ve düzensiz beslenen kiilerde de göz alt morluklar görülebilmektedir. Cilt ihtiyac olan besinleri alamadnda göz altlarnda renk deiiklikleri ve morarmalar ortaya çkabilmektedir. Örnein; demir eksiklii cilt rengini soldurarak damarlarn daha belirgin hale gelmesine sebep olabilmektedir.

Ar tuz tüketen kiilerin vücudu su tutacandan damarlar genileyerek daha belirgin bir hale gelecektir. Tuz tüketiminin azaltarak su tüketimini arttrmak gerekmektedir. lerleyen yalarda derinin hassaslamasyla beraber oluan krmalar ve sarkmalar göz alt ksmlarnda gölgelenmelere ve koyu renk görünümüne neden olabilmektedir. Regl dönemlerinde cilt renginde soluklamalar görülebildiinden göz altlar daha koyu renkte görünebilmektedir. Sigara kandaki oksijen miktarn azalttndan göz alt morluklar sigara kullann kiilerde daha fazla görülebilmektedir.

Ana Sayfaya Git