Çocuklara moral etkinliği

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri ve DÜ Kültür Mutfağı Kulübünün iş birliği ile lösemi hastalarının da aralarında bulunduğu yatarak tedavi gören çocuklar için tiyatro gösterisi düzenlendi.

Haberler 09.12.2016 - 10:05 Son Güncelleme : 09.12.2016 - 10:08

DÜ Kalp Hastanesi Konferans Salonundaki programa, bata lösemi hastas çocuklar olmak üzere, çeitli servislerde yatan minikler ile aileleri katld.

Tiyatro gösterisi ile moral bulan çocuklardan bazlarna bisiklet ve kitap hediye edildi.

DÜ Hastaneleri Bahekimi Prof. Dr. Gökhan Krba, güzel bir etkinlik için bir araya geldiklerini söyledi.

MORAL ETKNL

çocuklarmz ksa süreliine de olsa, bulunduklar hastane ortamndan, hastane psikolojisinden uzaklatrabilmek, onlar elendirip moral takviyesi yapmak için bu program yaptk. Üniversite örencilerimiz bu etkinlii hazrlad. diyen Krba, çocuklar elenirken ailelerin de mutlu olduunu belirtti.

Krba, bu tür programlara ilikin çok olumlu dönüler olduunu, ayda bir böyle etkinlikler yapmaya çalacaklarn sözlerine ekledi.

Lösemi tedavisi gören çocuklardan Hüseyin Artçin, Kurt adam ve Ali baba oyunlarn oynadk mutlu olduk. Daha önce böyle elenmemitim. dedi.

Bisiklet hediye edilen lösemili hastas rem Su, hediyeleri aldklar için çok mutlu olduunu belirterek, Hikaye kitaplar ve bisiklet hediye ettiler. Daha önce hiç bisikletim olmamt. imdi oldu. Bisiklet sürmeyi bilmiyordum, imdi öreneceim. diye konutu.

Ana Sayfaya Git