Çocuklarda besin alerjisine dikkat

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ayşe Güroğlu, çocuklarda yaşanabilecek olan zehirlenmelerde ebeveynlere çok iş düştüğünü ifade etti.

Haberler 13.05.2019 - 02:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarda besin alerjisinin tansna ve tan sonras takibine dikkat çeken çocuk Sal ve Hastalklar Uzman Uzm. Dr. Aye Gürolu, çocuklarda yaanabilecek olan zehirlenmelerde ebeveynlere çok i dütüünü ifade etti. Besin alerjisinin, tüketilen besinlere bal olarak vücudun vermi olduu reaksiyonlardan birisi olduunu söyleyen Uzm. Dr. Aye Gürolu, önemli bilgiler verdi.

BESN ALERJS OLAN

Hastalk hakknda açklamalarda bulunan Dr. Gürolu, unlar söyledi: çocuklarda en sk alerji etkisi gösteren besinler arasnda balk, deniz ürünleri, soya, süt, yumurta ve bakliyatlar gibi besinler yer almaktadr. Bununla birlikte benzer familyaya sahip olan besinlerin, örnein cevize alerjisi olan bir çocuun, bademe de alerjisi olma durumu söz konusudur. Besin alerjisine yönelik tannn kesinlikle bir doktor tarafndan belirlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde yanl tans yaplan hastalara gereksiz uygulanacak tedaviler çok daha kötü sonuçlar dourabilir. Bir besin alerjisinin belirlenebilmesi için belirli bir sürecin takibi ve bu süreç içerisinde tüketilen besinin miktar oldukça önemlidir.

Bu durum öykü tan olarak da nitelendirilen, hastann belirli bir süre içerisinde tüketim gösterdii ve bu tüketimde göstermi olduu reaksiyonlarn takibinden oluan ön görüdür. Alerjik reaksiyonlarn görüldüü çocuklarda tan sonras takip oldukça önemlidir. Yaklak alt ay ya da bir yllk bir süreçte ebeveynlerin çocuklarnn kullanm olduklar besinleri sk takibe almalar gerekmektedir. Bununla birlikte sklkla basit alerji uruplar ile tedavi edilebilir. Ancak daha ar reaksiyon gösteren durumlarda kortizon müdahalesi gerekmektedir dedi.

Ana Sayfaya Git