Çocuklarda göz sağlığının önemine dikkat

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Şeyda Atabay, “Çocuklar göremediklerini bilemezler, gözlerinin iyi görüp görmediklerinin farkında değillerdir. Burada görev biz ebeveynlere düşmektedir. Hiç bir problemi , hastalığı olmasa da her çocuğun belirli dönemlerde göz doktoru kontrollerden geçmesi gerekmektedir” dedi.

Haberler 04.03.2018 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

itme testi , kalça çk gibi kontrollerin her çocukta doum sonras kontrolünün zorunlu olduu ülkemizde göz kontrollerinin de zorunlu olarak yaplmas gereken koruyucu salk hizmetleri içine konulmas kesinlikle gerekli olduunu dile getiren Göz Hastalklar Uzman Op.Dr.eyda Atabay, çünkü çocuklarn gözleri ilk doduklarnda gelimelerini tamamlamamtr. Ben bu yataki çocuklarn gözlerini yumuak bir hamura benzetiyorum. Ve bu süreç 9 -10 yaa kadar devam eder. Bu dönemde göze salkl bir durum kazandrlrsa daha iyi gören , daha salkl çocuklar ile gören, örenen bir toplum kazanabiliriz. Bu konuda salk müdürlüüne projeler sunmu bulunmaktayz.

GÖZ HASTALIKLARI

Okul çana gelmi ancak göremedii için örenemeyen bir çocuk hiperaktifite bozukluu, ya da ilgisiz -tembel çocuk olarak nitelendirilirken bazen bu durumda sene kayb bile yaanabilmektedir. Bazen çocuk ortaokul yalarna geldiinde göremediinin farkna kendisi varr ancak artk o yalar geç kalnm yalardr.

Bu sebeple doumdan sonra ki ilk 6 ayda bebein bir göz doktoru tarafndan ilk muayenesi yaplmaldr. Sonraki yllarda da ylda bir kez kontrol muayeneleri yaplmaldr. Umuyorum ki önümüzdeki yllarda çok da geç olmadan korucu hekimlik yaplmas gereken kontrollere zorunlu göz muayenesi de eklenir. Bunun olmas için farkndalk çalmalarmza severek ve umutla devam edeceiz dedi.

Göz Hastalklar Uzman Op.Dr.eyda Atabay, salkl gören çocuk salkl gelecek demek olduunu ifade ederek, çocuklarmz geleceimiz ise çocuklarmzn gözleri geleceimizin garantisidir diye konutu.

Ana Sayfaya Git