Çocuklarda hareketlilik beyni de olumlu etkiliyor

Bilim adamları, çocuklarda fiziksel hareketliliğin beyin yapısını etkilediğini tespit etti.

Haberler 24.11.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

spanyadaki Granada Üniversitesi (UGR) aratrmaclar, aerobik kapasitesi (kalp ve akcierlerin oksijeni enerjiye dönütürme kapasitesi) ve motor yetenekleri (hzl ve çabuk yorulmayan) daha fazla olan çocuklarda beynin korteks ksmndaki gri maddenin de daha fazla olduunu belirledi.

ActiveBrains projesi çerçevesinde yaplan çalmaya 100den fazla ar kilolu çocuk katld.

çalmay yöneten Francisco B. Ortega, Amacmz, hareketli ve normal kilodaki çocuklarn beyin yaplarnn, hareketsiz ve kilolu çocuklarn beyin yaplarndan farkl olup olmad ve bu durumun, çocuklarn akademik performanslarn etkileyip etkilemedii gibi sorulara yant bulmakt. Yant ksa ve ikna edici. Evet, çocuklarda hareketlilik, beyin yapsnda önemli farkllklarla balantl ve bu farkllklar, çocuklarn akademik performanslarn olumlu etkiliyor. deerlendirmesinde bulundu.

Hareketliliin beynin dil ve okuma ile ilgili bölgelerindeki etkilerini de aratran bilim adamlar, motor yetenekleri gelimi çocuklarda bu bölgelerdeki gri maddenin daha fazla olduunu da ortaya çkard.

Aratrmaclardan Irene Esteban-Cornejo, söz konusu bölgelerdeki gri maddenin daha fazla olmasnn çocuklarn akademik performansn artrdn söyledi.

Esteban-Cornejo, fiziksel hareketliliin egzersiz yapmakla ilikili olduuna dikkati çekerek, Aerobik kapasite ve motor yetenekleri gelitiren egzersizler, kilolu çocuklarda beyin geliimini hzlandrmak ve akademik performans artrmak için kullanlabilir. dedi.

çalma, Neurolmage dergisinde yaymland.

Ana Sayfaya Git