Çocukları Sıcak Havadan Korumanın Yolları

Hava çok sıcak olduğunda vücudumuzu soğutmak için terleriz, bu nedenle her zamankinden daha fazla sıvı kaybederiz. Bu durum kan basıncında düşmeye ve kalbin daha hızlı atmasına neden olur. Yeterince su ve şeker içermeyen sıvı tüketildiği sürece çoğumuzda bir soruna yol açmaz ve sıvı kaybına neden olmaz.

Haberler 12.07.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuk Kardiyolojisi Uzman Prof. Dr. Taner Yavuz, Scak havada kalbin i yükü artt için koroner hastalarnda göüs ars tetiklenebilir. Kalp yetersizlii olan hastalarda kalbin istenen düzeyde kaslmas, pompa görevini yapamamas nedeniyle vücudun serin yerde tutulmas çok önemlidir. Bu hastalarn kullandklar idrar sökücü ilaçlar su kaybn artrarak ba dönmesine neden olabilir. Ksa süreyle ilaçlara ara verilmesi ve bunun için doktorunuzla görümeniz gerekebilir dedi.

çOCUKLARI SICAK HAVADAN KORUMANIN YOLLARI

Bebekler ve küçük çocuklarda ter bezleri erikinlerden sayca daha az olduundan scaktan kolay etkilenirler. Düzenli su içirilmeli, ince giydirilmeli ve serin tutulmaldr.

GÜNETEN KORUNMA NASIL OLMALIDIR?

Serin tutup, güneten korumalyz. Vücutlarn soutma kabiliyeti yeterince gelimemi olduundan, bebek ve çocuklarda scak basmas ve scaklkla ilikili rahatszlklar çabuk geliir.

Okan Üniversitesi Hastanesi çocuk Kardiyolojisi Uzman Prof. Dr. Taner Yavuz, çocuklarn Scakta Mutlu ve Salkl kalmas için önerilerde bulundu;

1) 6 aydan küçük bebekler direkt güne ndan uzak tutulmaldr. Bebeklerin derilerinde güneten koruyucu melanin pigmenti çok azdr.

2) Daha büyük bebekler de özellikle güne nn çok etkili olduu aylarda direk güne ndan korunmaldr. Scak havada dar çkldnda bebek arabasna günelik taklmaldr.

3) Güne koruyucu faktörü en az +30 faktör güne kremleri birçok firma tarafndan üretilmektedir. çocuklar için olanlar tercih ediniz, bu kremler cildi daha az tahri eder. Düzenli olarak havuz ve denizde kullannz. Güne yanklar çocuklarda dahi cilt kanseri riskini arttrr, bu nedenle günete her 2 saatte bir güne kremini tekrar sürünüz.

4) Günein direkt ndan saat 11-14 aras uzak tutunuz. 30-50 faktör kullannz. Yara olan bölgelere en az 50 faktör güne kremi kullannz.

5) Bebeinizin kyafetleri, vücut ve ayaklarn güne apkas ise, ban ve ensesini örtecek özelliklerde olmaldr.

Ana Sayfaya Git