Çocukların aşısı yapılsın

Batman İl Sağlık Müdürü Doktor Mehmet Hakan Pamukçu, ‘Aşı Haftası’ dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Haberler 26.04.2022 - 01:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman l Salk Müdürü Doktor Mehmet Hakan Pamukçu, A Haftas dolaysyla yazl bir açklama yapt.

Açklamasnda ann insan hayatndaki önemine dikkat çeken Pamukçu, Ülkemizde, 1981 ylnda balatlm olan Geniletilmi Baklama Program kapsamnda çocukluk ça alama takvimimizde 13 hastala (bomaca, difteri, tetanoz, kzamk, kzamkçk, kabakulak, verem, çocuk felci, suçiçei, hepatit A, hepatit B ile S.pneumoniae ve H.influenzae tip bye bal invaziv hastalklara kar a uygulamas yaplmaktadr. Alar tüm çocuklara ve risk grubunda olan erikinlere ücretsiz olarak uygulanmaktadr. dedi.

Pamukçu, alama takvimini tamamlayan bir çocuun difteri, bomaca, tetanoz, çocuk felci, kzamk, kzamkçk, kabakulak, suçiçei ve a ile önlenebilen hastalklarla oluan karacier iltihab, karacier yetmezlii, siroz ve karacier kanserinden, yaygn verem hastalndan, menenjitten, zatürreden, orta kulak iltihabndan ve tüm bu hastalklar sonucu oluabilecek sakatlk ve ölümlerden korunduunu söyledi.

AILAMA DÖNEMN TAMAMLAYAN

Açklamasnn devamnda Pamukçu, Ülkemizde uygulanmakta olan bebeklik ve çocukluk dönemi a takvimi, Baklama Bilimsel Danma Kurulunun tavsiyeleri dorultusunda ve dünyadaki bilimsel gelimeler takip edilerek oluturulmaktadr. Henüz daha sonlanmam pandemi sürecinde geldiimiz bu nokta, alara umut balamann ne kadar önemli olduunu bir kez daha ortaya koymutur. Covid-19 pandeminin üstesinden de alar sayesinde gelinecektir. Rutin alama hizmetleri yaamn balangcnda salk hizmetlerine eriim için en erken temas noktasdr ve her çocua hayatnn en erken döneminden yalanncaya kadar salkl bir yaam ans sunar. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git