Çocukta Su Çiçeğine Dikkat

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Şimşek, suçiçeği hastalığının bulaşıcı bir hastalık olduğunu belirterek açıklamalarda bulundu.

Haberler 31.07.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suçiçei hastalnn bulac bir hastalk olduunu belirten Büyük Anadolu Hastaneleri çocuk Sal ve Hastalklar Uzman Dr. Ali imek vücutta kzarklk deri içerisinde sv ile dolu olan kabarcklar olarak ortaya çktn ifade etti.

Bilimsel ad varisella (varicella) hastal olarak isimlendirilen suçiçei hastal, ciddi bir salk sorunudur diyen Uzm. Dr. imek, Suçiçei hastal genellikle küçük yalarda daha sk görülen bulac yani virüs tama özellii bulunan bir hastalk türüdür. Bata yüz olmak üzere vücudun her yerinde içi sv dolu krmz kabarcklar ortaya çkar dedi.

SU çCENE DKKAT

Hastalk hakknda bilgiler vermeye devam eden Dr. imek, unlar söyledi:

Suçiçei hastalna yakalanan birinin doktorlar tarafndan tanmlanmas kolaydr. çünkü hastalk vücutta özel bir döküntüye neden olur. Kzarklk, deri üzerinde sv ile dolu olan kabarcklar olarak ba gösterir. Suçiçei Hastalnda yüksek ate, Titreme, ba ars, karn ars ve kusma gibi belirtiler göstermektedir. Suçiçei hastal virüsüne maruz kalan çocua bir ila üç gün içinde alama yaplmas hastal engelleyebilir veya hafif geçirmesine neden olabilir. Suçiçei tek bana ise antibiyotik tedavisine gerek yoktur. Uzman bir doktor gözetiminde tedavinin yaplmas gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git