Çok çalışırken düzenli beslen

Hayatınızda kilo almaya başladığınız dönemi bir anımsamaya çalışın. Muhtemelen iş hayatına başladığınız döneme denk geliyor. Gençliğin o “Ne yesem eritirim” havası gidiyor da yerine birden geniş kalçalar geliyor sanki.

Haberler 16.04.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tabii ki bunun en önemli nedenlerinden biri i hayatyla birlikte artk daha pasif ve hareketsiz bir hayata geçi yapmanz. O eski hareketli günler gidiyor, yerine sadece öle yemeklerinde masadan kalktnz ve akam yorgunluktan koarak eve gidip, yemeinizi yiyip televizyon karsnda uyuyakaldnz günler geliyor. Durum böyle olunca da ksa vadede o ekilli vücudunuz, uzun vadede ise salnz elden gidiyor.

Hele bir de youn tempoda çaltnz bir iiniz varsa öünleriniz bile gözden kaçyor ve içinden çklmaz bir hale dönüyor. Peki tüm bunlarn önüne geçmek için çalrken nasl beslenmelisiniz?

Sabah kahvaltlarn kesinlikle atlamayn

Günün en önemli öünü kesinlikle kahvaltdr. Kahvaltda ne yediiniz bütün gününüzün nasl geçeceini belirler. Bu nedenle protein ve vitamininizi bol bol aldnz bir kahvalt yapmadan kesinlikle evden çkmayn. Bu durum iteki veriminiz üzerinde de olumlu sonuçlar dourur.

Öle yemeklerini masa banda yemeyin

Youn mesai temposunda öle yemeklerini masa banda yemeyi alkanlk haline getirmi olabilirsiniz. Ancak bu durum hem yediiniz yemekten bir ey anlamamanza hem de fazla yemenize neden olabilir. Üstelik mola vereceiniz tek zaman olan öle yemei, stres içinde bir öüne dönüür. Doal olarak yediiniz her ey vücudunuza ya olarak depolanr.

Öle yemeklerinde hafif yiyecekler tercih edin

Sabah güzel bir kahvalt ettiyseniz öle yemeine zaten çok ackm olarak girmeyeceksiniz. Zaten doru olan da bu. Öle yemeinde yiyeceklerinizi seçerken hafif olmalarna özen gösterin. Belki bir porsiyon sebze yemei ya da salata yanna da bir parça et ürünü tercih edebilirsiniz. Gün boyu sizi arlatracak, youn temponuzda çalmanz gerekirken beyninizi arlatracak karbonhidratlardan uzak durun. Aksi takdirde beyninizi de bedeninizi de gereksiz yere fazladan yormu olursunuz.

Öün aralarnda kuru meyveler ve kuruyemi attrn

Öün aralarnda acktnz hissederseniz enerji ihtiyacnz kuru meyveleri tüketerek giderin. Yannda aznza atacanz birkaç ceviz ve badem gibi salk deposu kuruyemiler hem kafanz çaltrr hem de fazla yemenizin önüne geçer.

Bol su için

Su içmek hayattaki en önemli göreviniz. Bu nedenle gün içerisinde mutlaka 9 bardak su için. Eer su içmek gibi bir alkanlnz yoksa masanza bir sürahi ve bardak aln ve hatrlatc bir alarm kurun. Su içmeye altnzda bir süre sonra zaten susuz duramayacaksnz.

Ana Sayfaya Git