Çöl sıcakları için 6 öneri!

Etkisini gösteren çöl sıcakları için beslenme uzmanları özellikle su tüketiminin önemine dikkat çekiyor. Kilo başına 30ml kadar su tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, “Su tüketiminiz 30ml/kg’ye ulaşıyorsa (örneğin 70 kg iseniz 2 lt su) geriye kalan sıvı ihtiyacınızı maden suyu, taze sıkılmış meyve suyu, ayran, soğuk çorbalardan da karşılayabilirsiniz” dedi. Suyu yerine meyvenin tüketilmesini öneren uzmanlar aromalı soğuk kahveler için de bol kalori uyarısında bulunuyor. Uzmanların 6 önerisine kulak verin.

Haberler 01.07.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beslenme ve Diyet Uzman Dr. Gizem Köse, çöl scaklaryla mücadelede 6 önemli noktaya dikkat çekti. te o öneriler:

Kilo bana 30 ml su tüketin

Sv tüketimi çok önemli. Sv ihtiyacmzn artt bu dönemde terlemeseniz de hatta hiç fark etmesiniz de deriden buhar yoluyla sv atlyor. Bu yüzden kilo bana 30ml kadar su tüketmeniz bu aylarda çok daha önem arz ediyor. Su tüketiminiz 30ml/kga ulayorsa (örnein 70 kg iseniz 2 lt su) geriye kalan sv ihtiyacnz maden suyu, taze sklm meyve suyu, ayran, souk çorbalardan da karlayabilirsiniz. Hatta su oran yüksek olan kavun ve karpuzdan da birer porsiyon tüketerek hem bol sv hem de C vitamini alm olursunuz.

Meyve suyu ve souk kahveye dikkat!

Bol sv tüketimi önemli ama meyve suyu ya da souk kahveler tüketirken miktarna dikkat edilmeli. Meyve suyu her ne kadar masum görünse de bir bardak meyve suyu neredeyse 150 kalori yani 2 orta boy taze meyve kadar enerji içeriyor. Souk kahvelerde ise içerisine eklenen uruplar ve krema ile enerji deeri çok yükselebiliyor. Bu yüzden tüketirken neyi içtiinizin farknda olun!

Ödem atmak isterken salnzdan olmayn

Özellikle bu dönemde ödem atmak için çaba sarf etmenize gerek yok. Zaten vücudun sv ihtiyac maksimum düzeye çkyor. lla ki ödemi atmak istiyorum diyorsanz da suyun içerisine ekleyeceiniz yeilliklerle destek olabilirsiniz. Bir noktaya dikkat: Ödem attrc ilaçlar ya da çaylar çok tehlikeli olabilir! Vücuttaki sodyum orann düürerek kalbinize zarar verebilirsiniz!

Günde 3 porsiyon meyve

Evde serin darda scak hava derken scaklk deiimine bal baklk sisteminiz zayflayabilir. Bunu önlemek için ilk yapacanz ey günde 3 porsiyon meyve tüketmek olmal. Bol meyveli mevsim olan yaz aynda darda bile olsanz meyvelere ulamak çok kolay.

Her öünde yeillik tüketin

Yaz aylarnda meyvenin yannda sebzeye ulamak da kolaylayor! Semizotu, maydanoz gibi yeilliklerin ve domates ile salataln tam zaman! Her öününüzde sebze tüketerek hem vitamin ve mineral ihtiyacnz karlayp hem de tokluk sürenizi uzatabilirsiniz. Son dönemde yaplan çalmalarda da yemekten önce salata tüketen bireylerde açlk kontrolünün daha iyi saland bulunmutur. Ksacas her ana öünde 1 kse salata kilo kontrolüne yardmc olur!

Güne ndan korunmay ihmal etmeyin

Güne her ne kadar D vitamininin aktiflemesini salyor olsa da fazlas zararl! Günde 15 dakikadan fazla süre güne na maruz kalmak hem cildi yalandryor hem de ciltte kurumaya sebep oluyor. Bunlara önlem olarak cildinizi korumak için günde 2 orta boy salatalk tüketmenizde fayda var! Ayrca yalanma kart olan balk, domates ve marul ile cildinizin doal halini korumasna yardmc olabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git