"Covid-19 sonrası bahar yorgunluğuna dikkat”

Covid-19 sonrası bahar yorgunluğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mücahit Gür, meydana gelen şikayetlerin 2 haftadan fazla sürmesi durumunda hekime başvurulması gerektiği söyledi

Haberler 26.06.2020 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzmanlar Covid-19 nedeniyle evde hareketsiz kalnmas ve bahar aylarnn gelmesiyle beraber birçok kiide halsizlik, yorgunluk, kayg, asabiyet, dikkatsizlik ve uyku düzensizlikleri gibi ikayetlerin ba gösterdiine dikkat çekiyor.Bu aylarda insan metabolizmasnda oluan baz deiikliklerin yorgunluu da beraberinde getirdiine ve önlem alnmad takdirde bu yorgunluun kronikleebildiine dikkat çekiyor. Emsey Hospital ç Hastalklar Uzman Uzm. Dr. Mücahit Gür, meydana gelen ikayetlerin 2 haftadan fazla sürmesi durumunda hekime bavurulmas gerektii söyledi.

PSKYATR ÖYKÜSÜ OLANLARDA DAHA çOK GÖRÜLÜR

Bahar yaklatkça, doa deimeye baladkça pek çok insanda halsizlik, yorgunluk, sürekli uyku hali, dikkat eksiklii, sinirlilik hali görülebildiinin altn çizen ç Hastalklar Uzman Uzm. Dr. Mücahit Gür, yaz aylarnda ie gitmenin bile zor gelmeye baladn, durumun gün içinde de devam edebildiini belirtti.

Dr. Mücahit Gür, Kii kendini halsiz, keyifsiz, bitkin hisseder. Bu durum hemen her kiinin mevsim dönülerinde hissettii bir takm ruhsal ve bedensel belirtilere verilen isimdir. Ksacas metabolizma deien havaya ayak uyduramaz dedi ve ekledi:

Kiilerin ruhsal yanlar onlarn olaylara farkl tepkiler vermesine neden olur. Örnein; kiiler güneli havada ar heyecanl, mutlu hissederken, souk havada ise ar mutsuz hissedebilir. Özellikle psikiyatri hastal öyküsü olan kiilerde bu durum daha belirgin olabilir. Ancak kii iyi sorgulanmal çünkü bu ikayetler ciddi hastalklarn belirtisi olup kartrlabilir. Bu sebeple birkaç haftadan uzun süren ikayetleri dikkate alnmaldr ve mutlaka bir uzmana bavurulmaldr

PAKETL GIDALARDAN UZAK DURUN

Paket gdalar yerine taze meyve-sebze tüketilmesine özen gösterilmesi tavsiyesinde bulunan Dr. Mücahit Gür, Eksik vitaminlerin tespit edilmesi yerine konulmas önem arz etmektedir. Semptomlarn hafiflemesine neden olmaktadr. Ksa ksa sk sk dinlenme olanaklar oluturulmal, çalma ortamnn havalandrlmas ve scakl doru ayarlanmaldr. Kii kendine uygun stres azaltacak aktiviteler oluturmaldr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git