Covid-19 testi yapamayan Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine tepkiler

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde PCR test cihazının bulunmasına rağmen hizmete sokulmamasına tepkiler gelemeye devam ederken birçok hastanın yer olmadığı için hastane önünde bekleyişlerini sürdürüyor.

Haberler 04.08.2020 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirt Devlet Hastanesi, yakn zamanda Eitim ve Aratrma hastanesine dönütürüldü. Birçok vatanda verilen salk hizmetlerin kalitesinin artmasn beklerken Coronavirus testinin yaplamamas ve bu testler için hastalarn çevre illerdeki hastanelere göndermesi büyük tepkilere neden oldu.

Coronavirus üphesi ile Siirt Eitim ve Aratrma Hastanesine bavuran Siirtli vatandalara ilk bata tomografi çekiliyor ve hastalk tespit edilemeyince evlerine gönderiliyorlar. Fakat sonraki süreçlerde test yaplmad için hastalk ilerliyor ve cierlere yaylyor.

15 gündür hastaym ne yemek yiyebiliyor nede su içebiliyoruz

Yaklak 15 gün önce halsizlik, itahszlk ve yüksek ate ikyeti ile Siirt Eitim ve Aratrma Hastanesi Coronavirus Yank ünitesi servisine geldiini ifade eden Fikret Eres, 15 gündür hastaym ne yemek yiyebiliyor nede su içebiliyoruz. Yetkililer, vatandalarn ölmesini beklemeden bir an önce önlem almas gerekiyor. Test cihaz gelmi ama test cihaz ne zaman kurulacak, insanlar öldükten sonra m kurulacak? Öldükten sonra bir kymeti kalmyor. Salk Müdürü ve milletvekili bu duruma bir an önce el atmal. diye konutu.

SALGININA YAKALANIP YAKALANMADIIMIZI BLMYORUZ

15 gündür hastaneye gidip geliyorum, tomografi çekip bir ey yok deyip gönderiyorlar. diyen Eres, Herhangi bir ilaç verilmiyor. 3 gün önce test yapld ama halen testin çkmasn bekliyoruz. ki saat önce ambulansla beni ve eimi hastaneye getirdiler. Bir daha tomografi çektik, sonucu bekliyoruz. 15 gündür halen Coronavirüs salgnna yakalanp yakalanmadmz bilmiyoruz. nsanlar öldükten sonra m el atacaklar, bu hastaneye PCR test cihaz getirilmi neden kurulmuyor? Sonra demesinler bizim salk sistemimiz son sistemdir, her olanak elimizde var. Ama maalesef yok. eklinde konutu

SRT MAHRUMYET BÖLGESDR, Y OLMAK VE NSAN YERNE KONULMAK STYORUZ

Siirte sahip çkacak adam yok, Siirtten Mua test gönderiliyor, Neden? Neden Batman, Diyarbakr, Muta test cihaz var ama Siirtte yok? Neden yok bunu örenmek istiyorum. diyen Masure Eres, salk hizmetinin her ilde gelitiini ama Siirtte gelimediini ileri sürdü.

Eres, 15 gün önce ben ve eim halsizlik, mide bulants, kusma ve ate ikyeti ile Siirt Eitim ve Aratrma Hastanesine bavurduk. Ama sürekli eve gönderildik. Bir türlü iyi olamadk. Test yapld, test, bir türlü çkmad. Bir haftada iyileebilecekken test sonucu geç çkt için bir ayda m iyileeceiz, yda cierlerimiz tahrip olduktan veya i iten geçtikten sonra m? Tedaviye balanacak? Neden hastaln banda önlem alnmyor. Siirtteki salk sistemine el atlmasn istiyoruz, insanlar madur, çok kötü durumda, iyi olmak istiyor insan yerine koyulmak istiyoruz. Siirt mahrumiyet bölgesidir, hiçbir ey gelimiyor. ifadelerini kulland.

HASTANEDE YER OLMADII çN SAATLERDR DIARDA BR ODANIN BOALMASINI BEKLYORUZ

Fransa Uluslararas Snr Tanmayan Gazeteciler Üyesi Mehmet Emin Adanm, teyzesini sabah 07.00de Siirt Eitim ve Aratrma Hastanesine getirdiini dile getirerek, öyle dedi:

Tahlillerinin çkmasn bekliyorum. Tahlil sonuçlar 3-4 saat sonra çkyor. Burada kuyruk olan insanlar görüyorsunuz. Tahlil makinalar bozuk diye hepsi bekliyor. Teyzemin test sonucu pozitif çkm ve hastalk onun da cierlerine kadar inmi ama hastanede yer olmad için saatlerdir darda oturmu bir odann boalmasn bekliyoruz. Oda yetmiyormu gibi bir doktor eve gönderelim diyor dier bir doktor ise o doktora müdahale edip hastaneye yat yapmak zorundayz diyor. Teyzem hem eker hem de tansiyon hastas. Sabahtan beri bekliyoruz. Sadece benim teyzem deil ki; onlarca kii bu ekilde bekliyor. Gerçekler neyse yanstlsn. Yetkililer sesimizi duysun.

BETON ZEMNDE OTURUP HASTANEYE YATIRILMAYI BEKLYORUM

Siirt Eitim ve Aratrma Hastanesinin önünde yerde oturmu halde bulunan 78 yandaki Aye Adar ise Ankarada ikamet ediyorum, buraya köyümü ziyaret etmeye geldim ama bu hastalk bana bulat. Coronavirus tehisi konuldu ama hastanede yer yok, bu nedenle sabahtan beri darda oturmu bir odann boalmasn bekliyorum. Benin gidebilecek bir yerim yok, nereye gideyim. Sabahtan beri burada beton zeminde oturup yer açlmasn bekliyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git