Çukurca'da doktor yokluğu değil, çokluğu var

HAKKARİ'nin, doktorların gelmek istemediği, gelenlerin ise kısa süre sonra istifa ettiği Irak sınırının sıfır noktasındaki Çukurca İlçesi'nde artık tablo tersine döndü.

Haberler 09.02.2017 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkariye 80 kilometre uzaklkta bulunan yaklak 15 bin nüfuslu Irak snrnn sfr noktasndaki çukurca lçesinde artk doktor

sknts yaanmyor. 3 yl öncesine kadar sadece bir salk ocann bulunduu ve gecici görevle gelen 3 pratisyen doktorun çalt çukurcaya Salk Bakanl tarafndan 2014 ylnda 3 katl 20 yatakl bir devlet hastanesi yapld. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve youn çabalar sonucu da yaklak 1 ay önce hastaneye 8 uzman, 2 di hekimi ve 6 pratisyen doktor gönderildi. Artk doktor yokluunun deil, çokluunun bulunduu çukurcada yaayan vatandalar, ne Hakkariye, ne de 270 kilometre uzaklktaki Vana gitmek zorunda kalyor. Hatta çukurca Devlet Hastanesine Iraktan da çok sayda hasta geliyor.

SALIK ALANINDA çIIR AçILDI

Hayatlarnda ilk kez bu kadar doktorla tanan çukurcal da bu durumdan büyük memnunluk duyarken, modern donanm ile dikkat çeken hastanede dahiliye, çocuk, genel cerrahi, kadn doum, aile hekimlii, ortopedi ve di hekimlii bölümlerinde her gün yaklak 300 hastaya baklyor ve tedavileri yaplyor. Salk alannda büyük skntlardan kurtulduklarn anlatan vatandalar, Tedavi olmak için daha önce Vana veya Hakkariye gidiyorduk. Artk buna gerek kalmad. Emei geçen herkese sonsuz teekkür ediyoruz dedi.

çukurca Devlet Hastanesinde görev yapan Kahramanmaral Di Hekimi Sümeyye Yürümez de Irak snrnda görev yapmaktan memnun olduunu söyledi. Yürümez, Iraktan da hastalarnn olduunu belirterek, çukurca Devlet Hastanesinin ilk açlndan beri burada görev yapyorum. Daha önce çok fazla hekimimiz yoktu. Sadece pratisyen ve aile hekimleriyle görev yapyorduk. imdi ise benimle birlikte bir di hekimi arkadamla birlikte çalyoruz. Onun dnda bir çok dalda uzman doktor arkadalarmz var. rnaktan, hatta Iraktan gelen hastalarmz var. Gelirken ailemin ve benim tederdütlerimiz vard. Ancak buray gördükten sonra hiç bir tereddütüm kalmad. Günde 20 hastaya bakyorum dedi.

LçEDE DOKTOR FAZLALILII

çukurcaya yeni atanan Acil Tp Uzman Ahmet çada Acar ise zmir Bozyaka Eitim Aratrma Hastanesinden çukurca Devlet Hastanesine atandn anlatt. Dr. çada, Bizden önce buraya Acil Tp Uzman gelmemiti. Dier branlarda da gelmemiti. Artk burada da aktif salk hizmeti veriliyor. Biz gelmeden önce günde 50 civarnda hastaya baklrken, u anda 300ü geçmi durumda. Burada küçük cerrahi ilemler de yaplmakta. Bunlardan apandis, safra kesesi, doum, sezaryen ve ortopedinin küçük operasyonlar yaplmakta diye konutu.

Hakkari il Salk Müdürü Dr. Hamdullah Kara da, çukurca ilçesine yaplan doktor atamalarnn Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprakn youn giriimleri ile geldiini söyledi, çukurcada doktor skntsn kalmadn belirten Kara, Valimizin Salk Bakanlmz ile yapt görümeden sonra çukurca ilçesi Devlet Hastanemize 8 Uzman doktor atamas yapld. u an ilçede 8 uzman hekim, 2 di hekimi ve 6 pratisyen doktorumuz görev yapmakta. lçe halk bu durumdan çok memnun. Bizler halkmza daha kaliteli bir salk hizmeti sunmak için ne gerekiyorsa yapacaz dedi.

Ana Sayfaya Git