Çürük diş kanser sebebi olabilir

Diş Hekimi İlker Arslan, “Güzel ve sağlıklı dişlerin, estetik avantajlarının yanı sıra genel vücut sağlığımıza da olumlu etkisi vardır. İhmal edilen küçük bir çürük, romatizmaya, ülsere, böbrek, kalp-damar hastalıklarına ve karaciğer sorunlarına hatta kansere bile neden olabilmektedir” dedi.

Haberler 21.09.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Az ve Di Sal Poliklinii Protez ve mplantoloji Uzman, Sabah ve akam dileri frçalamann yan sra di ipi kullanm ve gargaralar ile az ve di sal temizlii yaplmaldr. Günde 1 defa mutlaka di ipi kullanlmaldr. Dengeli ve salkl beslenme az ve di sal açsndan önemlidir. Beslenmede önemli olan vücut için gerekli her türlü karbonhidrat, mineral, vitamin, protein gibi tam besinlerin dengeli bir ekilde alnmasdr dedi.

EKERSZ NANEL

Azn kuruduunda ekersiz naneli sakzn çinenmesini öneren Arslan, Bu tükürük bezlerinin çalmasna yardmc olur. Havuç, elma gibi lifli ve çok sert besinleri yemek dileri temizler ve güçlendirir. Az kokusunu önlemek için gargaraya batrlm yumuak bir frça ile dilinizin en arkasn frçalayabilirsiniz. Gece yatmadan önce biraz süt için veya peynir yiyin. çlerindeki protein dilerinizi güçlendirir. Yannzda di frçanz yoksa aznz tuzlu su ile çalkalayn. çilek ve karbonat: çilek, kanamay durdurucu bir etki yaparak yüzeydeki zorlanmalar ortadan kaldran ve plak oluumunu engelleyen malik asit (beyaz, kristal yapl, kat organik asit) içerir. Karbonattaki sodyum bikarbonat, köpürmeyi salayarak di yüzeylerindeki lekeleri çkarr. Zeytin: Tuzlu suya zeytin koyarak bir müddet bekletin ve daha sonra bu suyla gargara yapn. Di etleriniz güçlenecek ve di eti kanamanz varsa ortadan kaldracaktr diye konutu.

D ETNN GÜçLENMES

çikolata, eker, lokum gibi gdalardan sonra dilerin özellikle frçalanmas gerektiini ifade eden Arslan, Bol su ile çalkalanmas gerekmektedir. çocuklarda dilerin çkmas ile birlikte az dilere fissür örtücü uygulanmas çürükleri önlemektedir ve Flor uygulamas ile dileri güçlendirmektedir. Ceviz, fndk, fstk ve benzeri sert besinler dilerle krlmamaldr. Doal meyve sular veya maden sular asitli içeceklere göre dilere daha az zarar vermektedir açklamalarnda bulundu.

Ülke de maalesef di hekimine 6 ayda bir gitmek zorunluluu varken 2 ylda bir di hekimine gidildiini belirten Dt. lker Arslan, leride oluabilecek sistematik rahatszlklarn önüne geçebilmek için az ve di bakmn düzenli yapmak, koruyucu ve önleyici tedavileri yaptrmak gerekmektedir eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git