Çürüyen dişler başka hastalıkları tetikliyor

Diş Hekimi Zafer Kazak, çürüyen dişlerin başka hastalıkları tetiklediğini söyledi.

Haberler 15.07.2018 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di Hekimi Zafer Kazak, Di çürüü direk olarak baka hastalklara yol açmaz ancak endirekt olarak yol açabilir. Vücudun bir yerinde oluan enfeksiyon dier bölgeleri de etkileyecektir. Bu kaçnlmazdr. En basitinden vücudun direnç mekanizmas düecektir. Bir yerde bir iltihap oluunca vücut savunma düzenini arlkl olarak o bölgeye verecektir. Öte yandan çapraz enfeksiyonlar söz konusudur. Örnein bir di çürüünün meydana getirdii bir bakteri gidip böbree yerleip böbrekte kötü oluumlara yol açabilir. Ya da kalbe yerleip miyokard enfeksiyonlarna yol açabilir. Bunlar çok kantlanm enfeksiyonlar deildir ancak kalp krizi geçiren ya da böbrek enfeksiyonu geçiren hastalarda yaplan incelemelerde az içinde bir fokal enfeksiyon oda yani apse tespit edilmitir. Yüzde 100 balantl olmasa da azdaki enfeksiyon baka bir hastala neden olabilir dedi.

Az ve di saln geri plana atmayn

Di çürüünün kanserle direk ilikisinin tespit edilemediini dile getiren Dt. Kazak, Ancak u da unutulmamaldr ki kansere neden olan sebepler de tam olarak belirlenememitir. Bir bütün olan vücutta sal tehdit eden bir bölge dier alanlar da etkileyecektir. En azndan baklk sisteminin dümesine neden olacaktr. Kanser de baklk sistemi düük olduu zaman ortaya çkan bir hastalktr diye konutu.

Az bakmnn alkanlk olduunu ifade eden Dt. Zafer Kazak, Türkiyede insanlarn yaklak yüzde 60nn aznda çürük var. nsanlarn yüzde 80inin de aznda eksik di var. Az ve di sal geri plana atlyor. Di bakm eitimle doru orantldr. çürüksüz nesillere sahip olmay umuyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git