D vitamini eksikliği için doğal öneriler

Prof. Dr. Emine Nur Tozan, "D vitamini eksikliği için reçeteniz oldukça basit; güneş ışığından faydalanın, düzenli uyumayı ihmal etmeyin, balık ve ton balığı başta olmak üzere D vitamini açısından zengin besinleri tercih edin." ifadelerini kullandı.

Haberler 26.08.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tozan, dünyada yaygn hastalklarn nedeni olarak gösterilen D vitamini eksikliinin önemi ve çözüm önerilerine ilikin yapt açklamada, güne vitamini olarak da bilinen D vitamininin, baklk sisteminin güçlü olmas ve hastalklara kar korunmak için gerekli olduunu vurgulad.

Tozan, unlar kaydetti:

D vitamini vücut tarafndan üretilebilen bir vitamin. Ancak vücut, bu vitamini yeteri kadar üretmedii takdirde depresyondan ba arsna, eklem ve kemik arlarndan saç dökülmesine, trnak zayfl ve kronik arlara kadar birçok salk sorununu ortaya çkarabilir. Bu süreçte en önemli faktör doru beslenmedir. D vitamini yönünden zengin olan yiyeceklerin banda ton bal geliyor. Balk ve ton baln sofralardan eksik etmemekte fayda var.

çocuklarn geliim çandan kadnlarda menopoz dönemi sonrasna kadar doumumuzdan itibaren her yata vücudumuzun ihtiyaç duyduu D vitamini, ilerleyen yalarda karlalan kemik erimesi ve kronik arlara kar da en doal ilaçtr. D vitamini eksiklii için reçeteniz oldukça basit; güne ndan faydalann, düzenli uyumay ihmal etmeyin, balk ve ton bal bata olmak üzere D vitamini açsndan zengin besinleri tercih edin.

D VTAMNN DORU KAYNAKTAN VE EN DORU ÖÜNDE TÜKETMEK ÖNEML

Prof. Dr. Emine Nur Tozan, D vitaminini doal kaynaklardan elde etmenin önemini vurgularken, kaynaklar oldukça fazla olan D vitaminini doru kaynaktan ve en doru öünde tüketmenin önemli olduunu aktard.

Sabah, ölen ve akamüzeri öünlerinin, D vitamini takviyesi için en ideal vakitler olduunu belirten Tozan, u deerlendirmelerde bulundu:

çinde bulunduumuz ar scak havalar, kalp damar hastalklar bata olmak üzere genç-yal herkeste birtakm salk ve sindirim problemlerine de sebep olabiliyor. Bu dönemde en ideal beslenme modeli, Omega-3 ve D vitamini kayna bakmndan zengin balk ve ton balyla hazrlanan lezzetli ve salkl menülerden geçiyor. Hint ve Atlantik Okyanusunun tertemiz sularndan sofralarmza gelen katksz ton balklar, çiftlik bal olmad gibi en doal Omega-3 kayna olarak ruh salndan baklk ve metabolizmann güçlenmesine kadar birçok fayda sunuyor.

Ana Sayfaya Git