D Vitamini Eksikliği Saç Döküyor

Havaların soğumasıyla daha az güneşe maruz kaldığımız kış aylarında ortaya çıkan D vitamini eksikliği, erkeklerde ve kadınlarda saç dökülmesine sebep oluyor.

Haberler 16.12.2021 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Salkl saç dersine sahip olmann temel admlarndan olan vitaminler, vücut salnn korunmas için temel anahtar oluturuyor. Bu yüzden günde 30 dakikalk güne nn baklk sistemi, kemik geliimi ve saç salmzn korunmas için önemli rol oynuyor.

Genetik yatknlklarn yan sra stres, hormonal deiimler ve vitamin eksiklii gibi d etkenler, kiilerde saç dökülmesine neden oluyor. Vücuda yeteri kadar vitamin alnmadnda ise saç büyümesi kstlanyor. Bu kapsamda vücuda yeterli miktarda D vitamini olmadnda saç çknn engellendiini belirten Uzman Berkant Dural, Vitamin ve mineraller vücut salmzla birlikte saç salmz için de önemli rol oynar. Vücutta yeterli miktarda D vitamini alnmadnda saç köklerindeki keratinositler saç büyümesini engeller ve dökülmelere sebep olur. Bu yüzden vücutta yeterli oranda D vitamini yoksa yeni saç çk da engellenirdedi.

Günde 30 Dakika

Salkl saçlara ulamak salkl saç derisine sahip olmaktan geçiyor. Bu yüzden saç bakmnda yiyeceklerden aldmz vitaminlerle birlikte güne ndan alacamz D vitaminini de ihmal etmemek gerekiyor. Bu kapsamda D vitamini eksikliinin saç dökülmesine sebep olduunu belirten Berkant Dural, Yeni kl köklerinin çkmas saç kalnlnn korunmasna yardmc olurken, dökülmelerinde önüne geçiyor. Bu nedenle yeteri miktarda D vitamini almanz hem saçlarnzn uzamasna hem de yeniden çkmasn desteklemeye yardmc olur. Günde 30 dakikalk yürüyü saçlarnza iyi gelirken, saç derisinin nefes almasn da salyor. diye belirtti.

Saç Sal için Vitamin art

Saç kalitesinin artmas, canl ve parlak görünmesi için birçok tedavi ve bakm yöntemleri bulunuyor. Ancak kimi zaman darya çkmaya vakit bulunmadnda D vitamini eksikliiyle beraber saç köklerinde kuruluk oluuyor. Dolaysyla saç dökülmesi yaayan kiiler çeitli ilemlere bavuruyor.

Bu kapsamda saça uygulanacak her ilemin ihtiyaca yönelik olarak yaplmas gerektiinin altn çizen Berkant Dural, Evde kendi yaptmz saç bakm kürleri saç derisine dardan etki etse de, deri altna uygulanacak ilemler saçn kökten güçlenmesini salar. Bu yüzden saçn ihtiyaç duyduu maddeleri kl köklerine enjekte ederek yaptmz uygulama olan saç mezoterapisi ilevsiz olan saç köklerini uyararak, saç derisinde gözle görülür ekilde yeni kl köklerinin çkmasn salyor. Enjeksiyonla birlikte kan dolam artar ve saç kökleri beslenerek kuvvetlenir. Bu ilem saç dökülmesinin yan sra cansz, parlakln yitirmi ve hacim kayb olan saçlarda da uygulanyor.

Saç mezoterapisi ortalama 4-8 seans olarak kiinin yana, ihtiyacna göre deiiklik gösteriyor. Bu yöntem en ince saç telinde bile gözle görülür etki salyor. Saçn ihtiyaç duyduu vitamin, mineral ve aminoasitlerin içinde bulunduu vitamin kokteylinin saça enjekte edilmesi ile uygulanan yöntem saç mezoterapisi salkl kl köklerine ulamak için en çok tercih edilen yöntemler arasnda yerini alyor dedi.

Ana Sayfaya Git