Daha çok badem yemeniz için 7 neden

Magnezyum, potasyum ve fosfor deposu olan bademi günde bir avuç tüketmeniz uzmanlar tarafından öneriliyor. İşte bademi sofralarınızın baş tacı yapacak 7 neden...

Haberler 30.01.2017 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Badem en mucizevi kuruyemilerden biri. Magnezyum, kalsiyum, fosfor ve potasyum deposu olan bu kuruyemii tüketmek çok faydal. Diyabet, beyin sal, kalp hastalklar, kemik erimesine kar koruyucu özellii bulunan badem ayn zamanda kilo vermeye de yardmc. Uzmanlar bademi günde 10-15 adet tüketmenizi öneriyor.

te daha çok badem yemeniz için 7 neden;

1. Salkl Bir Cilt ve Güçlü Saçlar

E vitamini deposu olan badem yalanma belirtilerinin azalmasna yardmc olarak, cildin beslenmesini salar. çerdii yalar sayesinde cildi nemlendirir ve yaralar daha hzl bir ekilde iyiletirir. Saçlarn hzl uzamasnda da çok etkilidir.

2. Mükemmel Bir Attrmalk

Badem, protein ve lif açsndan oldukça zengindir. Ara öünlerinizde badem tüketerek tokluk hissi oluturabilirsiniz. Böylece daha az yemek yiyerek kilo kontrolünüzü salam olursunuz. Bel ve karn bölgesindeki yalardan kurtulmak için yararlanabileceiniz harika bir besindir.

3. Beyin Saln Korur

Beyin sal için en iyi gdalardan biri bademdir. Nörolojik aktiviteleri çok olumlu etkilerken, Demans ve Alzheimer gibi hastalklara yakalanma riskini azaltr.

4. Kalp Dostu

Badem, kalp salna iyi gelen temel besinleri içerdii için uzmanlar tarafndan sk sk önerilir. Kötü kolesterol kalp rahatszlklarn ba dümandr. Bademin kötü kolesterolü düürücü etkisi olduundan dolay kalp hastalklarna kar sizi korur.

5. Kemik ve Dilerin Geliimi

Bademin içerisinde bol miktarda fosfor ve magnezyum vardr. Bu da di ve kemik geliimi için çok önemlidir. Badem di çürümesini önler, kemik krlma riskini azaltr ve kemik erimesinde oldukça etkilidir.

6. Zengin çerikli Antioksidan

Badem antioksidan yönünden oldukça zengindir. Antioksidanlar vücudumuzu strese kar korur ve strese bal ortaya çkan hastalklarn olumasna engeller.

7. Kan ekerini Düzenler

Badem içerisinde bulunan magnezyum sayesinde kan ekerini düzenlemesine yardmc olur. Böylece diyabet gibi eker hastalklarna kar çok etkilidir.

Ana Sayfaya Git