Dengeli ve yeterli beslenme ile beyin sağlığı arasındaki ilişki

Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı Salman "Aç kalarak, etrafımızı yasaklarla çevirerek, günün 3-4 saatini spor merkezlerinde geçirerek ne mutlu ne de başarılı olabiliriz"

Haberler 19.08.2017 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzman Diyetisyen Banu Topalakç Salman, salkl ve dengeli yaam tarz ile beyin sal arasndaki ilikiyi deerlendirerek, Aç kalarak, etrafmz yasaklarla çevirerek, günün 3-4 saatini spor merkezlerinde geçirerek ne mutlu ne de baarl olabiliriz. Herhangi bir eyi sala yararl ya da zararl hale getiren dozudur dedi.

Dengeli ve yeterli beslenme ile beyin sal arasndaki ilikide hafif miktarda kafein yani çay, kahve ve kola tüketiminin insan salna zarar olmayacan belirten Uzman Diyetisyen Banu Topalakç Salman, Fiziksel aktivite yapmak da beyin sal ve kiinin mutluluu için faydaldr. Salkl ve dengeli bir yaam tarzn bir ömür boyu benimseyebilmeyi birçok insan en çok arzu etmektedir. Aslnda hepimiz salkl yaam seçeneklerinin neler olduunu, salkl beslenmeyi, sporun önemini, sigaray brakmay ve zayflamann gerekli olduunu çok ama çok iyi biliyoruz. Ancak bütün bunlar biliyor olmakla harekete geçmek, bildiimiz eyleri uygulamak ve yaam tarz haline getirmek arasnda çok ey var. Hayatmzda pozitif yaam deiiklikleri yapmak kolay deildir. Yaplan deiiklikleri kalc hale getirmek ise daha zordur. Kolay olsayd günümüzde moda diyetler, spor merkezlerine yaplan üyelikler, bireysel geliim uzmanlar, yaam koçlar ve medyann konuya olan ilgisi her geçen gün artyor olmazd dedi.

Dozunda alnan kafein beynin uyank kalmasn salar

Yaammzda gerçekletirmeyi planladmz her türlü olumlu deiikliin kiinin kendini rahat ve güvende hissetmesiyle daha kolay yaplabildii ve kalc olabildiini söyleyen Salman, Kiinin seçimlerinin kendisini mutlu ediyor olmas baary beraberinde getiren en önemli admdr. Aç kalarak, etrafmz yasaklarla çevirerek, günün 3-4 saatini spor merkezlerinde geçirerek ne mutlu ne de baarl olabiliriz. Herhangi bir eyi sala yararl ya da zararl hale getiren dozudur. Dengeli ve yeterli beslenme ile beyin sal arasndaki ilikide kafeinin faydasndan söz edebiliriz diye konutu.

Salman, gün içerisinde makul miktarlarda çay, kahve veya kolal içeceklerle tüketilen kafein, uyarc etkisi nedeni ile beynin uyarlmasn saladn ifade ederek, Dozu almadan tüketilen kafein insan zinde tutabilir. Bunun insan salna fazla zarar olamayacaktr. Fiziksel aktivite de beyin ve genel salk üzerine etkiler yapmaktadr. Fiziksel aktivite yapmak genel ve beyin sal ve ayn zamanda kiinin mutluluu için son derece önemlidir. Fiziksel aktivite yaparken de beyinde endorfin hormonu salglanr. Dier bir deyile fiziksel aktivite beyin fonksiyonlarnn çalmasn olumlu yönde etkiler dedi.

Ana Sayfaya Git