Dermatolojik muayeneler de online yapılıyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle pek çok branşta olduğu gibi dermatoloji alanında da muayeneler online ortama taşındı.

Haberler 09.01.2021 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Dermatoloji Dernei Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Sema Karaolu, dermatolojinin hem deri sal hem de güzelliiyle ilgilenen temel branlardan birisi olduunu belirtti.

Salk Bakanlnca acil olmayan pek çok operasyonun ertelendiini anmsatan Karaolu, insanlarn da operasyon srasnda veya sonrasnda Kovid-10a yakalanrm endiesi nedeniyle bu operasyonlar yaptrmadklarn dile getirdi.

Hastalarn dermatoloji kliniklerindeki birebir muayeneler yerine pandemi nedeniyle online muayeneleri tercih ettiklerini anlatan Karaolu, unlar belirtti:

Özellikle risk altndaki gruplar ve pandemiden psikolojik olarak olumsuz etkilenenlere online muayene yapyoruz. Eskiden böyle bir ey yapmazdk. Ayn muayenehaneden randevu alr gibi randevu alyor. Bizler de odamzda hastaya normal muayenedeki gibi vaktimizi ayryoruz. Hastadan rahat soyunabilecei bir ortamdan bize balanmasn istiyoruz. çünkü örnein kamerada hekim, hastann elinde olan hastaln dier yerletii bölgeleri de görmek isteyebilir. Dokunmamz gereken durumlarda da hastaya kendine dokunmasn, s deiiklii, sertlik var m buna bakmasn söylüyor ve hastadan yardm alyoruz. Kontrol sürecinde de online balanarak muayenemizi tamamlyoruz.

Karaolu, her zaman merdiven alt yerlerde uygulanan ilemlerden uzak durulmas uyarsnda da bulunduklarn, bu dönemde hijyenin ve yetkinliin daha ön plana çktn dile getirdi.

Bir tp hekiminin bu konuda her zaman duyarl olduunu vurgulayan Karaolu, Halkmz belki dezenfeksiyonu, mikroplardan bu kadar korunmay yeni öreniyor ama bir tp hekimi sterilizasyonu, dezenfeksiyonu bildii için bunu hayatnda gerekli olan her alanda her zaman uyguluyor. Hekimler olarak gerekli maksimum koruma ile bu uygulamalar yapyoruz. ifadelerini kulland.

KUAFÖR HZMETN EVNDE ALMAK STYOR

Karaolu, salgn döneminde kiisel bakm ve temizlii evde yapmay tercih edenlerin saysnn arttna da dikkati çekerek, Ksa saçlar uzatld, insanlar manikürü, pedikürü evinde yapmay örendiler, saçlarn kendileri boyuyorlar. Gelen müterilerin de talepleri deiti, özel oda olsun, yannda kimse olmasn istiyorlar. Baz müteriler de evinde hizmet almak istiyor. diye konutu.

Karaolu, fön çektirmek için manikür için sk sk kuaföre giden genç kzlarn da ebeveynlerine hastalk tama endiesiyle daha dikkatli davrandklarn ve kuaföre gitmediklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git