Destek kiti

Dicle Genç Yeryüzü Doktorları gönüllüleri, koronoavirüs sürecinde özveriyle çalışan 140 sağlık personeline gıda ve temizlik ürünlerinden oluşan kit hediye etti.

Haberler 29.12.2020 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeryüzü Doktorlar tarafndan balatlan Salk çalanlar motivasyon kiti projesi kapsamnda kentte pandemi hastanesi olarak belirlenen Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesi Kalp Hastanesinde görevli 140 salk çalanna gda ve temizlik ürünlerinden oluan kit datld.

DÜ Tp Fakültesi Hastanesi Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda, Dicle Genç Yeryüzü Doktorlar gönüllülerinin hazrladklar temel kiisel ihtiyaçlar içeren kitleri hastane personeline ulatrdn söyledi.

Yeni tip kronavirüs (Kovid-19) sürecinde görev alan salk çalanlar için bu kitlerin küçük de olsa moral olduunu aktaran Prof. Dr. Akda, Yeryüzü Doktorlar ekibine oluturduklar bu farkndalk ve destekleri için hastanem adna teekkür ediyorum. dedi.

DESTEK KT MORAL

DÜ Tp Fakültesi Hastanesi çocuk Sal ve Hastalklar Öretim Üyesi Doç. Dr. Fesih Aktar da Dicle Genç Yeryüzü Doktorlar gönüllüsü olduunu belirterek organizasyon içinde yer almaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Aktar, Arkadalar Türkiye çapnda böyle bir organizasyon yaptlar. Bizim de kendi üniversitemiz kapsamnda bulunan tp fakültesi ve di hekimlii örencileriyle pandemi hastanesinde çalan salk çalanlarmza yönelik herkesi kapsayacak ekilde özel kiisel ihtiyaçlarn içeren kitler hazrladlar. 140 salk çalanmza ulamay hedefliyoruz. dedi.

Dicle Genç Yeryüzü Doktorlar Bakan Aiegül Özmen ise Kovid-19 pandemisi süresince salk çalanlarnn büyük mücadele verdiini belirterek, öyle konutu:

Salk personelleri için hazrladmz kitlerde kahve, poet çay, kuruyemi, sakz, eker, kalem, havlu, yastk, telefon klf, bardak, poet gibi temel ihtiyaçlardan oluan ürünler bulunuyor. Projemiz 19 ilde 27 üniversitede gerçekletiriliyor. 3 bini akn salk çalanna bu kiti datacaz.

Ana Sayfaya Git