Devletimizin şefkatli eli hastalıklarımızı unutturdu

Muş'ta, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında oluşturulan 30 kişilik ekip, kayıtlı 5 bin 300 engelli ve ailesine psikososyal hizmet vererek moral kaynağı oluyor.

Haberler 21.08.2017 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta, Aile Sosyal Destek Program (ASDEP) kapsamnda oluturulan 30 kiilik ekip, kaytl 5 bin 300 engelli ve ailesine psikososyal hizmet vererek moral kayna oluyor.

ASDAP kapsamnda psikolog, sosyolog, aile tüketici birimi, rehberlik ve psikolojik danmanlk ile çocuk geliimi uzmanndan oluan 30 kiilik ekip oluturuldu.

Bu çerçevede evde bakm hizmeti alan 5 bin 300 engelli ve ailesini ziyaret ederek psikososyal hizmet veren ekip, skntlar dinleyip çözüm önerileri sunuyor.

Psikososyal destek alan engelli ve aileleri ise uygulamadan memnun.

- ASDEP, devletin efkatli elidir

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Abdulbari Aksoy, engellilerin zor artlarda yaadklarn ve risk guruplar arasnda yer aldklarn bildirdi.

Bakanlk olarak engelli bakcsna ücret ödeyerek ekonomik katkda bulunduklarn, ASDEP personelini engelli ve ailelerine yönlendirdiklerini vurgulayan Aksoy, Engelli bakcsnn yaad skntlar, psikolojik sorunlar ama noktasnda kendilerine psikososyal destek veriyoruz. Bu anlamda kalifiye elemanlarmz var. Bu ailelerimizle beraber olmaya, onlarn sosyal ve ekonomik düzeylerinin artrlmasnn yannda hayattan kopma olaslklarn bertaraf etmek amacyla çalmalar yürütüyoruz. dedi.

Aksoy, engelli ve ailelerini ziyaret kapsamnda kurum olarak yapabileceklerinin yannda dier kamu kurum ve kurulularna da yönlendirme yaptklarn ifade etti.

ASDEP uygulamasnda artk müracaat esasn kaldrdklarna, tespit esasl bir çalma yürüttüklerine deinen Aksoy, Aileleri yerinde inceleyerek tespit ediyoruz. Psikologumuz aile hekimi gibi sürekli o aile ile ilgileniyor. ASDEP uygulamas devletimizin efkatli ve merhametli elidir. diye konutu.

- Ailelerle sürekli iletiim halindeyiz

Engelli ailelerini ziyaret eden Sosyolog Sibel Kaya Günel ise engellilerin evde bakm ihtiyaçlarnn yerine getirilip getirilmediini sürekli takip ettiklerine iaret etti.

Sürekli ailelerle iletiim halinde olduklarna dikkati çeken Günel, onlarn sosyal hizmet ve yardm ihtiyaçlarnn analizini yaptklarn, dier kamu kurulularndan faydalanmak için rehberlik ve danmanlk hizmeti verdiklerini belirtti.

Psikososyal destek alan Mahmut Aksu ise einin barsak kanseri, çocuunun lösemi hastas, annesinin yatalak olduunu ve 10 yldr bu hastalklarla mücadele ettiklerini söyledi.

Ailesine bakmak zorunda olduu için çalamadn belirten Aksu, unlar kaydetti:

Devletimiz bu zor günlerimizde bize sahip çkt. ASDEP personeli bizi düzenli olarak ziyaret ediyor. Devletin scak ve efkatli eli sayesinde hastalklarmz unuttuk, kendimizi yalnz hissetmiyoruz.Eer devlet destei olmasayd bu zor günlerimizi atlatamazdk.

Ana Sayfaya Git