Diş beyazlatma mutlaka hekim kontrolünde yapılmalı

Hospitadent Diş Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Recep Eşkar, piyasada satılan diş beyazlatıcı ürünlerin ya da ev ortamında kullanılan beyazlatıcı jellerin birçok olumsuzluğu beraberinde getirdiğini belirterek, diş beyazlatma işleminin mutlaka hekim kontrolünde yapılması gerektiğini vurguladı.

Haberler 22.04.2017 - 11:05 Son Güncelleme : 22.04.2017 - 11:08

Di beyazlatma ilemi hakknda yazl açklama yapan Ekar, dilerin yapsndaki renklenmelerin veya koyu renkli dilerin daha estetik bir görüntü vermek amacyla beyazlatlmas ileminin Bleaching olarak adlandrld bilgisini paylat.

Ekar, söz konusu ilemin, daimi dilerin az içinde konumlanmasyla birlikte her yatan hastaya uygulanabilir bir yöntem olduuna iaret ederek, di beyazlatmann anma-krk-çatlak ve çürük olan dilerin mutlaka tedavi edildikten sonra yaplmas gerektiine dikkati çekti.

Antibiyotik kullanmna bal olan renklemelerde, beyazlatma ileminin etkisinin snrl olduunu ifade eden Ekar, unlar kaydetti:

Bu gibi durumlarda ilem 2-3 seans sürdürülebilir. Beyazlatma ilemi bittikten sonra, dilerin tekrar eski haline dönmemesi için 1 hafta boyunca sigara, çay ve renkli içecekler tüketilmemeli. Bunlara dikkat edilirse ve sonrasnda da azaltmaya gidilirse beyazlatma ilemi 2-3 yl kalclk salayacaktr.

Hekim kontrolünde olmayan beyazlatmalar kalc zararlara neden olabilir

Beyazlatma ileminde hidrojen peroksit kullanldn ve bu maddenin hekim kontrolünde, belirli dozlarla uygulandnda beyazlatma ileminin bir zarar olmadn bildiren Ekar, u açklamalarda bulundu:

Kullanlan ürünün içerii ve dozunun ayarlanmas çok önemli olduundan dolay beyazlatma ileminin kesinlikle hekim kontrolü ve gözetiminde yaplmas gerekir. Ancak hekim kontrolünde olmayan, eczaneden alnan ürünlerle bilinçsizce yaplan beyazlatmalar, di çekilmeleri, kalc di hassasiyetleri, diin d yüzeyinin bozulmas ve mine çatlaklar gibi dilerde kalc zararlara neden olabilir.

Ekar, beyaz diler için u ipuçlarn verdi:

Her geçen gün çilein yeni bir faydas karmza çkyor. çilein dileri beyazlatt sonucu da aratrmalar arasnda. Ayrca fazla miktarda olmamak kaydyla çilei çikolataya batrarak da yiyebilirsiniz. artc ama gerçek. çünkü çikolata da antibakteriyel özellik tayor.

Kalsiyumun dilere faydas yllardr bilinen bir gerçek. Yemeklerden sonra ufak bir parça peynir yemenin di minerallerini güçlendirdiini ortaya koyan aratrmalar var. Peynirden holanmyorsanz bir miktar süt ve yourt da yemeklerden sonra tercih edilebilir. Elma, havuç ve ayva gibi sert meyveleri doramadan, kabuuyla yiyin. Bu sert meyveler doal di frças gibidir. Die hiçbir zarar vermeden beyazlamasna yardmc olur.

Kullanmanz gerekenler kadar kullanmamanz gerekenler de önemli. Limon ve sirkenin dileri beyazlatmada kullanlmas son derece yanl. Asitli olduklarndan ikisi de dilere büyük zarar verebilir. Halk arasnda yaygn olarak bilinen bir di temizleyicisi: Karbonat. Uzun vadede ideal di beyazlatcs olmasa da ksa vadeli olarak tercih edilebilecek bir beyazlatcdr.

Ana Sayfaya Git