Diş Boyu Kısalığının Çözümü Var!

Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Protez Uzmanı İlker Arslan konu ile ilgili bilgiler verdi.

Haberler 18.07.2018 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di boyunun ksalndan ikayetçi olan hastalar tarafndan sklkla istenen bir uygulamadr. Genelde gülündüünde di etlerinin daha fazla görünmesi ve dilerin ksa kalmasndan kaynaklanan estetik kayglar gidermek için yaplr.

Di boyu uzatma ameliyatlarnda 2 farkl yöntem vardr. Bunlardan birincisi di etlerinin yukarya doru çekilerek dilerin görünür ksmnn daha fazla görünür olmasn salamaktr. Buna pembe di estetii de denilmektedir.

Bir dier yöntem ise, porselen lamine kaplamalar ile dii aasndan uzatlmas ilemidir. Bu ilemde bir kaplama yöntemidir.

Dii Aa Doru Uzatma lemi ;

Dii porselen lamine ile uzatma yöntemi en sk tercih edilen yöntemdir. Diin ön ksmna yapan porselen lamineler, takma trnak gibi porselen tabakalardr. Dii en iyi ekilde uzatmann kaliteli bir yoludur. Porselen lamineler araclyla di kolaylkla uzatlr, renginde, boyunda ve formunda istenilen ekilde oynamalar yaplabilir.

Dii Yukar Doru Uzatma lemi;

Diin dudakla ilikisi iyiyse dii aaya doru uzatmak doru bir tercih olmayacaktr. Yukar doru uzatma tekniinde die ve di etine müdahale edilir. Pembe estetik uygulamas yaplr. Pembe estetikte lazerle di etleri yukarya doru seviyelendirilerek diin boyu istenilen düzeye getirilir. Böylece di etleri daha az görünür hale gelebilir.

Di boyu uzatma ilemleri lazer uygulamalar ile di etlerine uyguland için yaklak 1015 dakika civarnda sürmektedir. Lazer ile yaplan di boyu uzatma ilemlerinde ar ve kanama olmaz. Eer dilerinde herhangi bir salk sorunu yaamyorsanz, çarpklklar, dilerinin aralarnda açklk gibi problemler yoksa yalnzca lazer uygulamalar ile di etinde ilem yaplarak di boyu uzatlabilir.

Ana Sayfaya Git