Diş eti şişmesi neden olur?

Diş eti şişkinliği olarak da adlandırılan şişmiş diş etleri genellikle tahriş edici, hassas veya ağrılıdır. Diş fırçalarken veya diş ipi kullanırken diş etleriniz daha kolay kanar.

Haberler 17.07.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Di etlerindeki ime bir dizi faktörden kaynaklanr. Di eti hastalklar, yiyecek veya içeceklerden kaynaklanan tahriler, di çürümesi, yetersiz beslenme veya dier oral sorunlar di etlerinde imeye neden olabilir:

-Kaynar içecek

Tahrie yol açan günlük aktiviteler sk sk di eti imesine neden oluyor. çok scak yiyecek veya içecek tüketmek bunlardan biri. Aadaki etkenler de tahrie neden olur:

* Sigara kullanmak veya çok miktarda Alkol tüketmek

* Oturmayan di aparatlar (takma di, di telleri)

* Havuç gibi sert gdalar tüketmek veya patlam Msr, et gibi di ile di eti arasna skabilen gdalar tüketmek

- Yanl frçalama

Ne kadar çok bastrrsanz dilerinizi o kadar iyi frçalam olmazsnz. Agresif frçalama di etlerine hasar vererek di eti imesine yol açar.

- Bakteri plaklar ve di eti hastalklar

Az ve di bakmna özen gösterilmediinde di üzerinde bakteri plaklar oluur. Bu plaklar di ve di eti arasnda çoald zaman di eti imesine yol açar.

* Di eti iltihab

* Periodontit

* Aft (az ülseri): Daha çok dil ve damakta ortaya çksa da di etinde de görülebilir

* Di apsesi

- Hormon dalgalanmalar

Daha çok kadnlarda görülen bu durum, di etlerine daha çok kan gitmesine neden olarak di eti imesine yol açabilir. Ergenlik sürecinde, adet görüldüünde, hamilelikte veya menopoza girildiinde ortaya çkma riski artar. Baz doum kontrol haplar da benzer etki gösterebilir.

- Tansiyon ilaçlar ve dier nedenler

Yüksek tansiyon ilaçlar, özellikle alt di etlerindeki lifli dokularda arta yol açarak di etinde ime olumu gibi bir görünüm verebilir.

Ana Sayfaya Git