Diş eti kanamalarını hafife almayın

Sağlıksız diş etinde kanama görüleceğini belirten uzmanlar, dişler fırçalanırken veya gündelik hayatta yaşanan dişeti kanamalarının önemsenmesi gerektiği konusunda uyardı.

Haberler 19.02.2018 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dilerin altyapsn oluturan di etlerinin büyük öneme sahip olduunu söyleyen Di Hekimi iar Atmaca, Günlük az ve di temizlii rutin düzen içerisinde yaplmad takdirde, dilerin üzerlerinde ve aralarnda biriken yiyecek artklar bakteri üreterek di pla oluturur. Di yüzeyinde biriken bu bakteri pla di çürükleri ile di eti iltihaplanmasna sebebiyet verir. Bakteri pla kaldrlmaz ise di ta veya tartar olarak isimlendirdiimiz birikintilere dönüür. Plakta oluan bakteriler tarafnda üretilen zararl maddeler dieti destek dokularn ykar dedi.

D ETNDEK KANAMA

Genellikle hastalarn di eti kanamas gördüünde frçalama ilemini braktn ancak bunun daha kötü sonuçlara sebebiyet verebileceini belirten Di Hekimi iar Atmaca, Salkl di eti kanamaz. Di eti hastalklarnn ilk ve en önemli belirtisi, di eti kanamasdr. Dietlerinde imeler, kzarmalar, farkl renk deiiklikleri, çekilmeler ve aça çkan kök yüzeylerinde oluan hassasiyet söz konusuysa vakit kaybetmeden di hekimine bavurulmaldr. Zamannda tedavi salanmazsa, dilerin kemik destei kaybolarak dilerde sallama ve kayplar dahi yaanmaya balanr diye konutu.

HASTALIK HABERCS

Ara sra di eti kanamas problemi yaanmasnn nedeninin gündelik yaplan basit hatalardan kaynakl olabileceini belirten Di Hekimi iar Atmaca, devam eden ve önemsenmeyen di eti kanamalarnn arkasnda çok ciddi rahatszlklarda olabileceine dikkat çekti. iar Atmaca, Fazla bask uygulayarak dileri frçalamak daha iyi bir az hijyeni salamaz. Aksine, di ve di eti yüzeyinde travma oluturarak di etlerinde kanamalara sebep olur. Dier bir yandan vitamin ve minerallerin eksiklii di etlerinin hassaslamasna dolaysyla da di eti kanamalarna neden olabilmektedir. Di etlerindeki kanamalar bazen de lösemi, diyabet, trombositopeni, hemofili veya Von Willebrand Hastal habercisi de olabilir diye uyarda bulundu.

Ana Sayfaya Git