Diş sağlığına hijyenden sonra en önemli katkı süt

Ağız ve diş sağlığı, yeterli ve dengeli beslenmenin göstergelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzün sık karşılaşılan sağlık sorunlarından olan diş çürükleri ise karbonhidratların ağzımızdaki bakterilerle karışması ve asit yapması sonucu başlıyor.

Haberler 07.07.2017 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Azmzda asit oluturan bakteriler sonucu di minesi anyor ve çürükler oluuyor. Sütteki kalsiyum ve fosfat ise di yüzeyindeki mineral kaybn gideriyor ve mineral dokusunu yeniliyor, tükürük ve plaklardaki kalsiyum miktarn artrarak çürük oluumunu engelliyor. PH deeri 6.57olan sütün PH da di çürüklerini engellemede önemli bir yer tutuyor.

D SALIINDA SÜTÜN ÖNEM

Süt içtikten sonra da düzenli az hijyenin salanmas ile birlikte, düzenli süt tüketiminin di çürüklerinin oluumunu azalttn belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Bakan Prof. Dr. Neriman nanç, Ar asitli ve ekerli yiyecekler mikroorganizmalarn etkisini artrr. Sütteki kalsiyum ve fosfor bu mikroorganizmalara doal bir savunma salar dedi. nanç, özellikle çocuklarn eker tüketimlerinin fazla olduunu bu sebeple günde 2 bardak süt içerek dilerinde oluabilecek çürüklerin önlenebileceini, di yüzeyindeki mineral kaybnn giderilmesini ve yenilenmesini salayacan belirtti.

Ana Sayfaya Git