Dişlerinizdeki Boşluklar!

Ayrık dişlere sahip insanların birçoğu, gülerken elleriyle ağızlarını kapatırlar. Bu durum, en güzel anların bile gölgelenmesine neden olur. Ancak günümüzde uygulanan yöntemler ile ön dişlerde oluşan bu boşlukları, tek seansta kapatabilmek mümkün!

Haberler 17.12.2019 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Restoratif Di Tedavisi Uzman Dr. Ör. Üyesi Hakan Yasin Gönder, açklad. Diestema olarak adlandrlan; diler arasnda boluk bulunmas durumu, birçok kiinin sosyal hayatnn yan sra, bu sralar çok popüler olan sosyal medya hayatn da olumsuz yönde etkileyen bir problemdir. Günümüzde kullanlan materyallerin gelimesiyle birlikte özellikle, anterior olarak adlandrdmz, ön bölgede bulunan diler arasndaki boluklar; tek seansta bile kapatlp, estetik bir görüntüye sahip olmak mümkündür.

Diler arasnda oluan boluun nedenleri nelerdir?

Kiinin dileri normal boyutta olsa bile, çene yaps geni veya tam tersi ekilde çene yaps normal olmasna ramen dileri küçük ise diler arasnda, diestema dediimiz boluklar oluabilmektedir. Bunun yan sra, di eti hastalklar nedeniyle de diler arasnda boluklar meydana gelebilmektedir.

Peki bu boluklar kapatma yöntemleri nelerdir?

Diler arasndaki boluklar, çeitli tedavi seçenekleri ile kapatmak mümkündür. Ortodontik tedavi yani di teli taklmas, porselen lamine uygulanmas ya da son zamanlarda çok popüler olan ve tek seansta tedavinin bitirildii bonding sistemi ile tedavi yaplabilir.

Ortodontik tedavi

Az içerisinde, hastann kapann da etkileyecek ekilde geni alanl bir di ayrl söz konusu ise hastann ortodontik tedavi görmesi gerekebilir. Günümüzde nerdeyse hiç görünmeyen effaf plaklarla ya da di telleri ile tedavi yaplabilmektedir.

Porselen laminalar

nce yaprak porselen olarak bilinen porselen laminalar, özellikle ön bölgede bulunan dilerin üzerinden çok az ve ya hiç andrma yapmadan di üzerine yaptrlmas ile salanr. Ayrca laminalar ile dilerinizin üzerinde bulunan renklenmelerin ve ekil bozukluklarnn giderilmesi de mümkün olup, çok estetik ve doal görünen dilere kavuabilirsiniz. Porselen laminalarn yapm son derece hassastr. Hassas tekniklerle çok ince bir ekilde üretilen laminalar, di ve çevredeki dokularla baarl ekilde uyum salar ve dilerdeki ayrk görünümün düzeltilmesine yardmc olur.

Ana Sayfaya Git