Dişlerinizi boğmayın!

Diş Hekimi Pertev Kökdemir uyarıyor: ‘Diş beyazlatma işleminde limon ve karbonat karışımıyla dişlerinizi aside boğmayın!”

Haberler 07.06.2018 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beyazlatc di macunlar ile yaplan beyazlatma ileminde mine tüplerinin sadece yüzeye yakn olan ksmlar temizlenebilmekte ve di 1-2 ton daha açk görünebilmektedir. Tabii temizlenen bu bölgeler alnan gdalarla tekrar renklendiinde, di eski rengine dönecektir diyen Di Hekimi Pertev Kökdemir, doal maddelerle dilerin temizlenmeye çallmasnn verecei zararlar da anlatt:

KARBONDOKST GAZI AçIA çIKAR

Limon ve karbonat gibi maddelerle yaplan beyazlatma ileminde, asidik olan limon ile bazik olan karbonat tepkimeye girer ve karbondioksit gaz köpürerek aça çkar. Bu köpürmeye frça ile yaptmz mekanik temizleme de eklenince; mine tüplerinin balangç bölgelerindeki kirlerin temizlenmesi ve köpürme sayesinde mine tüplerinden dar çkmas salanr. Ancak bu riskli bir ilemdir. çünkü dilerimize kontrolsüz miktarda asit ve baz ayn anda uygulanr. Eer bu uygulamay çok sk yapyorsak dilerimiz daha dayanksz hale gelir ve daha kolay çürüyebilir.

KARBONAT VE LMONLA D BEYAZLATILMAZ!

Son zamanlarda moda olan aktif karbon ile di beyazlatma ilemi ise kesinlikle kömürle beyazlatma olarak alglanmamaldr. Kömür elde edildii kaynaa bal olarak çok zehirli bir maddedir ve az mukozasndan emilimi ile vücutta olumsuz sonuçlara sebep olabilir. Aktif karbon ile di beyazlatma ilemi, steril aktif karbon temin edilmesinin zor olmas nedeniyle sadece aktif karbonlu di macunlar ile yaplmaldr. Aktif karbonlu di macunlar da dier di beyazlatc di macunlar gibi dilerin rengini 1-2 ton açar.

Ana Sayfaya Git