Dikişsiz kornea nakli

DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Çınar "Ameliyattan önce görmesi çok azdı. Ameliyatın ilk günü yüzde 50, ilerleyen günlerde yüzde 100 görmesini bekliyoruz"

Haberler 09.07.2021 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, katarak ameliyat sonras sol gözünde görme bozukluu oluan 71 yandaki Abdülmecit Saraykayaya, dikisiz kornea nakli yapld.

Batmanda yaayan ve daha önce katarak ameliyat olan Saraykaya, sol gözünde balayan arlar nedeniyle Diyarbakr Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesi Hastanesine bavurdu.

Yaplan tetkiklerin ardndan Saraykayaya kadavradan alnan kornea baarl bir operasyonla dikisiz nakledildi.

Tp Fakültesi Göz Ana Bilim Dal Öretim Üyesi Prof. Dr. Yasin çnar, katarak ameliyat sonrasnda Saraykayann görmesinde azalma ve gözünde ar olduunu söyledi.

Hastaya kadavradan alnan korneay dikisiz naklettiklerini belirten çnar, 15-20 dakika gibi ksa bir zamanda ameliyatn tamamladk ve dikisiz kornea naklini gerçekletirdik. u anda arlar geçti. Ameliyattan önce görmesi çok azd. Ameliyatn ilk günü yüzde 50, ilerleyen günlerde yüzde 100 görmesini bekliyoruz. dedi.

DKSZ KORNEA NAKLI

Yaklak 10 yldr kornea nakli yaptklarn, daha önceki nakilleri dikili gerçekletirdiklerini aktaran çnar, Saraykayann dikisiz nakil sayesinde görme kalitesinin daha iyi olacan aktard.

çnar, Bu tür hastalarmz bize bavururlarsa ksa zamanda ameliyatlarn yapabilmekteyiz. Bu dikisiz kornea nakli bölgemizde ilk defa bizim hastanemizde yapld ve yüzde 100 baaryla gerçekleti. ifadelerini kulland.

DÜ Hastanesi Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda ise bölgede ilk kez dikisiz kornea ameliyatnn yapldn anlatarak, hastann salkl bir ekilde taburcu olduunu bildirdi.

Saraykaya da 6 aydan bu yana sol gözünde görme bozukluu yaadn belirterek, ameliyatnn çok güzel geçtiini dile getirdi.

Gözüm çok aryordu, sürekli yaaryordu. Sürekli ine batyor gibi hissediyordum. Ameliyat oldum. nallah daha güzel görürüm. Allah doktorlardan raz olsun. diyen Saraykaya, operasyonu yapan ekibe teekkür etti.

Ana Sayfaya Git