Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, suça karışma oranını artırıyor

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB), oldukça önemli akademik, sosyal ve psikiyatrik problemlere sebep olan ve olumsuz etkileri yaşam boyu sürebilen bir hastalık olduğunu bildirdi.

Haberler 10.05.2022 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Doç. Dr. smail Akaltun, bu hastaln belirtilerinin genellikle çok küçük yalarda baladn ve önemli bir ksmnn hayat boyu devam ettiini belirtti.

Akaltun, dikkat eksiklii hiperaktivite bozukluu olan çocuklar hakknda yapt açklamada unlar kaydetti:

Suça karma orann artryor

Bu çocuklarda ar hareketlilik, eyalara zarar verme, kurallara uymada güçlük yaama, çabuk sinirlenme, kavga etme, çok konuma, tehlikeli oyunlar oynama, sk sk kaza geçirip yaralanmalara sebep olma gibi davranlar gözlenmektedir. Ya ilerledikçe alkol, sigara, madde kullanm, suça karma gibi riskli davranlarn bu çocuklarda daha fazla olduunu görmekteyiz. Yine bu çocuklarda unutkanlk, danklk, ders dinleme ve ödevlerini yapmada güçlükler, beklenen performansn altnda ders baarszlklar, çabuk sklma gibi dikkatle ilikili problemlerin olduunu görmekteyiz.

çocuk ve ergenlerde dikkat eksiklii hiperaktivite bozukluu tans, bir çocuk psikiyatrisi uzmann klinik görüme ve ayrntl deerlendirmesi sonucu tespit edilir. Hiçbir test, beyin görüntüleme yöntemi veya psikolojik test dikkat eksiklii hiperaktivite bozukluu tans koydurmaz. Tedavide psikososyal müdahalelerle beraber ilaç tedavisi ile baarl bir ekilde bu hastaln semptomlarn Medical Park Gaziantep Hastanesi çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Kliniinde kontrol altna almaktayz.

Ana Sayfaya Git